Izlaist līdz saturam

Tieši tik „cool“ ir jaunā spēle „ICECOOL“!

Bērnības garša, sportisks azarts, meistarība, nedaudz veiksmes un īstenībā — baigais šahs! Tieši tik „cool“ ir jaunā spēle „ICECOOL“!

 Ar ko lai vispār sāk? Sen nebija bijis tik sportiska azarta un emocijām bagāts divu humanitāru meiteņu spēļu vakars padevies. Iegādājoties Ice cool, vairāk biju domājusi, ka papildināšu savu diezgan stratēģisko galda spēļu kolekciju ar kādu vienkāršu ballīšu spēli. Bet, ai, kā es kļūdījos! Nu varbūt ne faktā, ka tā būs top spēle arī ballītēs, bet pilnīgi noteikti faktā, ka tā būs vienkārša un tikai ballītēm.

 Spēles mehānika pašā būtībā nav sarežģīta — ar knipju palīdzību spēlētājam ir jāpārvieto pingvīnu figūriņas pa spēles laukumu jeb pingvīnu skolu, kuru veido kopā saliktas kastes, kas veido „skolas telpas“ ar sienām un caurumiem jeb durvīm.

Kā spēlētājs tu vari būt vienā no divām lomām. Palaidņa — pingvīna, kurš cenšas „aizbēgt no stundas“ un savākt garšīgas zivis, kas izvietotas pa visu spēles laukumu virs durvīm, vai arī tu vari būt skolas dežurants, kura uzdevums ir šos palaidņus noķert!

 Šī spēle ir gluži kā vecā labā „knipju“ spēle ar dambretes kauliņiem, kas tik daudz spēlēta bērnībā, tomēr elegantais spēles dizains un stāsts par pingvīnu skolu piešķir īpašu šarmu un azartu. Turklāt, ja sākumā liekas, ka varēs tā vienkārši „pašaudīties“ ar figūriņām pa laukumu un „kā būs tā būs“, tad pavisam drīz jau saproti, ka būtībā šo spēli var spēlēt arī ļoti gudri, plānojot vairākus gājienus uz priekšu gluži kā šahā, mēģinot paredzēt, kur tavs pretinieks dosies, kā labāk viņu noķert! Un, protams, attīstot savu meistarību pašos knipjos! Mums pagaidām vēl padodas tikai taisni sitieni, bet trenējamies arī iegriezt un pat lekt pāri sienām.

 Noteikti jāpiemin, ka arī spēles dizains un stāsts ir ļoti pārdomāts un acij tīkams, kā arī angļu valodas vārdu spēle — „ICECOOL“, kas rīmējas ar „high school“ ir ļoti patīkams sīkums no spēles veidotāju puses, kas tikai pieliek vēl vienu plusiņu šajā jau tik garajā labo lietu sarakstā.

Autore: Lauma Tuča

Iepriekšējais raksts Dāvanu ceļvedis — spēles diviem spēlētājiem

Atstāt komentāru

Komentāri parādīsies pēc tam, kad tiks apstiprināti

* Obligātie lauki

0