Izlaist līdz saturam
Stāsts par ģimeniskām Lieldienām, spēlējot galda spēles!

Stāsts par ģimeniskām Lieldienām, spēlējot galda spēles!

Pašlaik laikapstākļi ir ļoti neparedzami. Vienu dienu ir ļoti silts, otru līst lietus, bet trešo snieg sniegs un ir ļoti auksts. Bet tas mūs neuztrauc, jo, vai zināt, kas vēl ir tikpat neparedzams? GALDA SPĒLES! Bērni, Līva un Gustavs, katrās brīvdienās skrien pie spēļu plaukta un izvēlas katrs vienu spēli, ko gribētu uzspēlēt. Galu galā katram ir sava gaume, tāpēc arī tētis izvēlēsies vienu spēli. Mamma parasti piekāpjas uz spēlē to, ko grib pārējie. Šoreiz Līva (8 gadi) izvēlas spēli Skiču Drudzis, bet Gustavs (5 gadi) izvēlas spēli Pyramid of Pengqueen. Tētis izvēlas spēli ICECOOL un ICECOOL2. Bet, paga, vai tad katram nebija jāizvēlas tikai viena? Jā, taču abus ICECOOL saliekot kopā iznāk viena liela spēle, bet par to nedaudz vēlāk, jo sākumā mēs spēlēsim bērnu izvēlētās spēles.

Skiču Drudzis ir ātri izspēlējama zīmēšanas un minēšanas spēle. Mamma un Līva spēlē katra par sevi, bet Gustavs un tētis ir vienā komandā, jo Gustavs vēl neprot lasīt, bet spēlētājiem tiek slepus iedalīti vārdi, kurus jāuzzīmē. Spēle izvēršas ļoti spraiga, un Līvas zīmējumi ir ļoti labi, tomēr mamma šoreiz ir labākā minētāja. Tētis ar Gustavu paliek trešie, bet tētis mierina Gustavu, ka tā ir tikai spēle un nevajag pārdzīvot.

Nākamajai ķeramies klāt Pyramid of Pengqueen. Šī spēle tiek spēlēta uz unikāla vertikāla laukuma, kurā ar magnētiem tiek pārvietotas figūriņas. Viens spēlētājs ir mūmija, kura nezina, kur atrodas dārgumu meklētāji, kuri redz, kur atrodas mūmija, un cenšas nenokļūt tai nagos. Mūmija uzvar, ja tā noķer dārgumu meklētājus un atņem tiem konkrētu skaitu lāpu. Bet dārgumu meklētāji uzvar, ja paspēj savākt piecus dārgumus, pirms mūmija ir tos noķērusi. Te atkal sākas mūžīgā cīņa par to, kurš spēlēs mūmiju. Šoreiz Gustavs būs mūmija, jo viņš izvēlējās šo spēli. Kauliņi krīt par labu Gustavam un, lai kā mēs censtos neatklāt, kur esam, mūmija mūs tomēr noķer un uzvar spēlē. Gustava oma uzreiz ir labāka, un esam gatavi ķerties pie tēta izvēlētās spēles (spēlēm?).

Tad nu, lūk, lielās divu ICECOOL mīklas atrisinājums. Katra no spēlēm ir spēlējama atsevišķi, bet, ja tās apvieno, tad ir iespēja izveidot jaunus laukumus un spēlēt nu jau visu iecienīto sacīkšu variantu. ICECOOL ir spēle par pingvīniem, kuri skraida pa skolu un vāc zivis. Pingvīni tiek pārvietoti ar knipju palīdzību. Sacīkšu variantā spēlētāji sadalās komandās un tā komanda, kura pirmā savāks savas zivis un ar abiem pingvīniem nonāks finiša kastē, spēlē uzvarēs. Šoreiz spēlējam meitenes pret puišiem. Tā kā bērniem knipji vēl nesanāk tik labi, tad atļaujam viņiem sist pingvīnu figūriņas uz priekšu ar plaukstu. Cīņa ir saspringta, bet izskatās, ka tētis ir satrenējis īpašo sitienu, ar kura palīdzību pingvīni var lēkt pāri sienām, un ātri vien puišu komanda savāc savas zivis un finišē. Tētis visiem dod pieci, jā, arī pretinieku komandai, un visi kopīgi saliekam spēli atpakaļ kastē. Visiem ir liels prieks par kopīgi pavadīto laiku un par emocijām, it īpaši mammai un tētim, kuriem liels prieks par bērniem, kuri aizrautīgi atceras tikko izspēlētās spēles spilgtākos momentus. Un bērni jau sāk plānot, ko spēlēsim nākamreiz.

Arī Lieldienās neiztiekam bez spēlēšanas. Svinam tās kopā ar vecvecākiem, tāpēc somā liekam spēles, kas ir viegli saprotamas un ātri izspēlējamas. Šogad izvēlējāmies asociāciju spēli Dixit, ģimenisku cīņas spēli King of Tokyo un spēli Outfoxed, kurā varam iejusties detektīvu lomās.

Raksta autori mūsu kolēģi Jānis un Elīna.

Iepriekšējais raksts Dāvanu ceļvedis — spēles diviem spēlētājiem

Atstāt komentāru

Komentāri parādīsies pēc tam, kad tiks apstiprināti

* Obligātie lauki

0