Izlaist līdz saturam
Latvijā sāk ražot puzles ar ukraiņu mākslinieces Blizņučenko un latviešu fotogrāfa Plūmes darbiem

Latvijā sāk ražot puzles ar ukraiņu mākslinieces Blizņučenko un latviešu fotogrāfa Plūmes darbiem

Vēl pirms pāris gadiem mēs varējām tikai sapņot, ka galda spēles un puzles tiktu ražotas Latvijā. Bet nu šis sapnis ir realitāte! Nesen Latvijā durvis vērusi ražotne „Folded Box“, kurā tiek aktīvi ražota jauna produkcija, kas drīzumā būs pieejama Brain Games veikalos, — puzles ar īpašu pievienoto vērtību.

Jauna pužļu līnija „Purple Witty Fox“

„Kopš izveidojām savu uzņēmumu, mūsu fokuss vienmēr ir bijis galda spēles — to lokalizēšana un izdošana, kā arī galda spēļu popularizēšana plašākai auditorijai. Jaunās ražotnes atklāšana Rīgā dod mums iespēju sākt jaunu produktu līniju „Purple Witty Fox“, kas iekļauj arī puzles,“ saka SIA „Brain Games Publishing“ valdes priekšsēdētājs Egils Grasmanis.

„Purple Witty Fox“ ir jauna produktu līnija, kuras mērķis ir radīt spēles un puzles ģimenēm un draugu kompānijām, kas ekrānu vietā dod priekšroku kvalitatīvi pavadītam laikam kopā ar saviem mīļajiem.

Mūsu moto skan: „Mēs nepārdodam un nepiegādājam gaisu.“ Proti, ierastās lielās pužļu kastes ir aizstātas ar mazākām kastēm, kas pilnībā piepildītas ar puzles gabaliņiem. Tādējādi tās ir kompaktas un aizņem mazāk vietas plauktos.

Mēs lepojamies, ka šo produktu radīšanā tiek iesaistīti vietējie mākslinieki, kas palīdz vēl vairāk izcelt viņu talantu. „Purple Witty Fox“ pirmā produktu sērija ir puzles ar ukraiņu mākslinieces darbiem, kā arī puzles ar latviešu fotogrāfa bildēm.

Pirmās puzles būs pieejamas jau drīzumā!

„Veronika Blyzniuchenko™“ un atbalsts Ukrainai

„Purple Witty Fox“ pirmās puzles ir ar jaunas ukraiņu mākslinieces Veronikas Blizņučenko radītajiem darbiem. Pužļu licējiem ir ne tikai iespēja izbaudīt krāsainos mākslinieces šedevrus, bet arī atbalstīt tos, kam tas nepieciešams visvairāk, — 50% no katra pirkuma tiek ziedoti, lai atbalstītu karā cietušos ukraiņus.

Veronika strādā oriģinālā manierē, kas atgādina jūgendstilu, kurā ļoti spilgti izpaužas arī ukraiņu tradicionālās mākslas saknes. Mākslinieces zīmējumos attēlota krāsaina fantāziju pasaule. Savos darbos viņa izmanto dažādas tehnikas, taču priekšroku dod akvareļu un eļļas gleznām.

Veronikas dzimtene ir Harkiva. Pēc kara pirmās dienas, kad pilsēta tika bombardēta, viņa kopā ar savu jaunāko brāli devās uz patvērumu Portugālē. Ceļš līdz turienei bija nogurdinošs un ilga desmit dienas. Māksliniece vēl arvien dzīvo Portugāles pilsētā Kaškaišā, kur viņa iedvesmojas no vietējās kultūras un dabas un aktīvi turpina savu darbu. Esot augstu novērtēta savās jaunajās mājās, Veronika aicināta piedalīties vairākās vietējās izstādēs, un viņas gleznas rotā daudzas privātas kolekcijas visā pasaulē. 

„Nenovērtējami iedvesmas mirkļi, kur es kā mākslinieks uz audekliem atspoguļoju savu iekšējo stāvokli. Tīrai iedvesmai receptes nav, tāpēc brīžos, kad nāk šī nepazīstamā epifānijas sajūta, — mākslinieka galvenais uzdevums ir nepalaist garām iespēju un atspoguļot šos impulsus dzīvē,“ saka Veronika.

Pirmajā partijā iekļautas deviņas dažādas puzles ar mākslinieces darbiem. Visas puzles ir ar 1000 gabaliņiem.

 

Pašmāju fotogrāfs Mārtiņš Plūme

Līdzās puzlēm ar Ukrainas mākslinieces darbiem „Purple Witty Fox“ piedāvā arī sēriju ar latviešu fotogrāfa Mārtiņa Plūmes tvertajiem dabasskatiem.

Plūme savu karjeru kā fotogrāfs aizsāka 2003. gadā. Viņš ir kāzu, ģimeņu un kailfoto fotogrāfs, un viņa foto redzami tādos izdevumos kā „National Geographic“, „Playboy“, „Shape“, „FHM“ un citos.

Brīvajā laikā Mārtiņš daudz ceļo un iemūžina savus piedzīvojumus fotogrāfijās. Viņš saka, ka dabisks patiesums ir visa skaistuma pamatā, tādēļ viņa fotogrāfijās attēloti dažādi dabasskati visā to krāšņumā.

Pirmajā metienā ir izdotas desmit puzles ar Plūmes fotogrāfijāmsešas no tām ir ar Latvijas dabas skatiem, bet četrās ir kadri no viņa ārzemju ceļojumiem.

Iepriekšējais raksts Āra spēles — kādas, kāpēc, kur un kā?
Nākamais raksts KLASK Latvijas līga 2023

Atstāt komentāru

Komentāri parādīsies pēc tam, kad tiks apstiprināti

* Obligātie lauki

0