Izlaist līdz saturam
Esi atbildīgs — spēlē viens pats

Esi atbildīgs — spēlē viens pats

Ņemot vērā pašreiz pasaulē notiekošo situāciju, arvien biežāk var dzirdēt par gadījumiem, kad kādam nākas pašizolēties vai citu iemeslu dēļ palikt vienam mājās. Taču ko darīt šādā situācijā? Protams, ka vienmēr var atlaisties dīvāna, lai skatītos televizoru, baudīt kādu labu grāmatu vai spēlēt video spēles. Taču ir arī citas alternatīvas — var spēlēt galda spēlēs. Tieši tā! Galda spēles var spēlēt arī viens pats.

Vienam cilvēkam paredzētās jeb solo spēlēs pēdējos gados kļuvušas arvien populārākas. Tā ir gandrīz vai kļuvusi par tendenci, ka galda spēlēm tiek izstrādāti solo noteikumi, ļaujot dažādas spēles izbaudīt arī vienatnē.

Turklāt arī galda spēļu cienītāju vidū ir spēlētāji, kas daudz labprātāk izvēlēs spēlēt vienatnē. Tādējādi neviens viņiem netraucē izbaudīt šo hobiju, un viņi var pilnībā koncentrēties spēlei, nevis citiem dalībniekiem.

Galda spēles ar solo variantu

Liela daļa vienatnē spēlējamās spēles nemaz nav tīras solo spēles, bet gan tādas, kurām tā ir kā papildu opcija spēlēt vienam. Šajā kategorijā ietilpst arī Ganz schön Clever (That's Pretty Clever). Spēles pamatbūtība ir pavisam vienkāršā — tiek mesti kauliņu un izvēlēti sev vēlamie rezultāti, kas tiek pierakstīti speciālā pierakstu lapā. Spēlētāji cenšas izsvītrot dažādus rezultātus, tādējādi gūstot punktus.

Spēli iespējams baudīt gan kopā ar draugiem, gan vienatnē. Spēlējot kopā ar citiem, būs jūtams sacensību azarts, tomēr vienatnē spēle ritēs raitāk, jo nebūs jāgaida, kamēr citi veic savus gājienus. Solo variantā mērķis ir uzstādīt maksimāli labu rezultātu, turklāt tu vari sacensties ar saviem iepriekšējiem pieraktiem, tādējādi radot papildu azartu.

That’s Pretty Clever ir spēle bez saistītas tēmas jeb tīri balstīta uz mehāniku. Ja vēlies spēlēt kaut ko tematiskāku, tad var izvēlēties, piemēram, Imperial Settlers. Tā ir civilizācijas spēlē, kurā katrs no dalībniekiem spēlē kā romietis, ēģiptietis, barbars vai japānis. Standarta spēlē spēlētāji spēkojas savā starpā, taču ražotāji iekļāvuši arī solo varianta noteikumus un tam īpaši paredzētu kavu, kas simulē pretinieku. Turklāt vēlāk tika publicēta arī kampaņas versija, kas solo spēli paceļ pavisam jaunā līmenī.

Solo opcija kooperatīvajās spēlēs

Viens no ierastākajiem variantiem, kā spēlēt spēles vienatnē, ir kooperatīvās jeb sadarbības spēles. Šīm spēlēm bieži vien ir atsevišķs variants vienam spēlētājam vai arī ir opcija kontrolēt vairākus varoņus vienlaicīgi, tādējādi aizstājot savus komandas biedrus.

Ja vēlies vienatnē izspēlēt episku piedzīvojumu, kas pieejams nelielā iepakojumā, tad atbilde varētu būt Tiny Epic Zombies. Zombiju apokalipse notikusi lielveikalā, tev jāsteidz izpildīt uzdevumus, pirms zombiji pilnībā pārņēmuši tirdzniecības centru.

Spēlētājiem, kurus vilina izdzīvošanas doma, varētu patikt arī Robinson Crusoe: Adventures on the Cursed Island. Domājams, ka šīs spēles nosaukums par sevi jau izsaka visu. Spēles varonis (vai varoņi, ja spēlē ar vairākiem spēlētājiem) pēc avārijas nonākuši uz pamestas salas. Cīņa par savu dzīvību var sākties, un tā nebūt nebūs viegla. Šī patiesi ir spēle sarežģītu izaicinājumu cienītājiem, jo noslēpumainā sala sagādājusi neskaitāmas grūtības, kas uzglūn uz katra stūra.

Izmeklē noziegumus un mistērijas

Daudz un dažādas mistērijas paslēpušās Londonas ielās. Tieši tev ir iespēja iejusties slavenā Beikerstrītas 21B iemītnieka lomā un pierādīt savas izmeklēšanas spējas. Ikkatrā Sherlock Holmes Consulting Detective izmeklēšanas spēles versijā slēpjas desmit dažādi noziegumi un mistērijas, kuras tev jāspēj atrisināt. Šo spēli iespējams spēlēt gan vienatnē, gan kopā ar savu doktoru Vatsonu. 

Risināt iespējams ne tikai mūsu pasaules noslēpumus, bet arī pārsteidzošas H.P. Lavkrafta iedvesmotas mistērijas. Sajūties kā 20. gadsimta sākuma izmeklētājs, kurš Masačūsetsā uzdūries šķietami neiedomājamām briesmām. Vietējo pilsētu sākuši pārņemt dažādi nešķīsti radījumi, kurus apturēt steidz drosmīgākie Arkham Horror: The Card Game varoņi.

Spēli iespējams spēlēt divatā vai solo. Spēlētājs kontrolē savu izmeklētāju, kurš mēģina atrast pavedienus, sakaut dažādus briesmu radījumus un izglābt pasauli. Turklāt tas viss tiek darīts, balansējot uz naža asmens un cīnoties par savu dzīvību un veselo saprātu. Lai gan spēli bez problēmām var aizvadīt ar vienu izmeklētāju, ir spēlētāji, kas labprātāk izvēlas kontrolēt divus izmeklētājus, tādējādi aizstājot otru cilvēku.

Spēles vienatnē kļūst arvien populārākas, un to klāsts arvien plašāks. Šīs ir tikai dažas spēles no pašreiz pieejamā klāsta, tāpēc atrast sev piemērotāko varētu varēs gandrīz jebkurš. Iespējams, arī tu nākamreiz, kad ilgstoši būsi spiests vienatnē palikt mājās, nolemsi lieliski pavadīt laiku, spēlējot kādu solo galda spēli. 

Iepriekšējais raksts Dāvanu ceļvedis — spēles diviem spēlētājiem

Atstāt komentāru

Komentāri parādīsies pēc tam, kad tiks apstiprināti

* Obligātie lauki

0