Izlaist līdz saturam
Dāvanu ceļvedis — spēles diviem spēlētājiem

Dāvanu ceļvedis — spēles diviem spēlētājiem

Vai vairumu savu vakaru pavadi kopā ar mīļoto, ģimenes locekli vai istabas biedru? Vai centies izdomāt, ko šim cilvēkam uzdāvināt? Nelauzi galvu un iegādājies galda spēli! Spēle jūsu kopīgos vakarus padarīs patīkami rotaļīgus, kā arī sniegs jums abiem prieku vēl gadiem ilgi. 

Eksistē daudz un dažādas spēles diviem spēlētājiem — no vienkāršām un abstraktām spēlēm līdz sarežģītām un tematiskām piedzīvojumu spēlēm, kuras varēsiet spēlēt stundām ilgi. Turklāt ir spēles, kuras ļoti labi varēsiet spēlēt gan divatā, gan arī tad, kad ciemos būs atnākuši vēl kādi draugi.

  • 7 wonders: Duel
  • Onitama
  • Klask
  • Codenames: Duet
  • Pandemic un Pandemic Legacy
  • Arkham Horror
  • EXIT
  • Spārnotie
  • Living Forest
  • Splendor
  • Carcassonne
  • Stone Age

Divu spēlētāju spēles var iedalīt vairākās kategorijās. Vienkāršākā no tām ir spēles, kas domātas tieši diviem.

7 Wonders duel

Ja tavu īpašo cilvēku aizrauj senās civilizācijas, “7 Wonders: Duel” ir perfekta izvēle. Tā ir titulētās spēles “7 Wonders” divu spēlētāju atvasinājums, turklāt nereti tā tiek uzskatīta pat labāka par savu lielo māsu.

Spēlētāji pēc kārtas izvēlas kādu no galdā pieejamajām kārtīm, veidojot savu vareno civilizāciju un tiecoties pretim uzvarai. Spēlē ir trīs veidi, kā tikt pie triumfa. Biežākais no tiem ir uzvara ar punktu palīdzību — uzvar spēlētājs, kurš pēc trešās ēras sakrājis visvairāk punktu! Bet uzvaru iespējams izcīnīt arī priekšlaicīgi, sakrājot sešus dažādus zinātnes atklājumus vai sagraujot pretinieka militāros spēkus.

“7 Wonders: Duel” izstrādājuši divi ļoti augsti atzīti spēļu autori — oriģinālās spēles autors Antuāns Bauza un Bruno Katala. Katrs autors spēlē ielicis labāko no sevis, radot šo fantastisko un godalgoto šedevru.

Onitama

Vēlies abstraktu stratēģijas spēli, bet ar šahu un dambreti saistās tikai sliktas atmiņas no skolas laikiem? “Onitama” sevī ietver klasisko spēļu ideju, apvienojot to ar atjautīgu gājienu sistēmu. Spēles mērķis ir ļoti vienkāršs — savs sensejs jānogādā pretinieku tronī vai arī jānokauj pretinieka sensejs.

Katru partiju tiek nejauši izvēlētas piecas kārtis, kas noteiks kādus gājienus spēlētāji var veikt. Katram spēlētajam tiek iedalītas divas kārtis, bet piektā paliek galdā. Katru gājienu spēlētājs izmanto vienu no savām divām rokā esošajām kārtīm, kas nosaka, kā pārvietot vienu no savām figūriņām. Pēc gājiena veikšanas viņš to samaina ar galdā esošo, un nu ir kārta pretiniekam, kas darīs tieši to pašu. Spēlētajiem jāplāno, kurā brīdī kuras kārtis izspēlēt un kuras pietaupīt, lai tās nenonāk pretinieku rokās.

“Onitama” ir izcili piemērota visiem taktisko spēļu mīļiem, kam nepatīk mācīties šaha gājienus, jo katru reizi tik izlozētas piecas citas nejaušas gājienu kārtis.

KLASK

Straujāku un sportiskāku aktivitāšu interesentiem iesakām spēli “Klask”. Tā ir lieliska, no ekrāniem brīva izklaide tiem, kam netīk tradicionālās galda spēles. Ārkārtīgi aizraujoša, Dānijā radīta spēle ar lielisku izpildījumu, kas dos enerģiju ikvienam!

Spēles noteikumi ir tik vienkārši, ka tos var iemācīties vienas minūtes laikā! Ja nevēlies lasīt noteikumu grāmatu, tad noskaties šo īso video pamācību.

Codenames Duet 

“Codenames Duet” paredzēta lielākajiem spiegiem mūsu vidū, kuri vēlas savus vakarus pavadīt noslēpumainākā gaisotnē. Šajā populārās spēles “Codenames” versijā darbojas divi spiegi, kuriem jāsadarbojas, katram meklējot vienu vārdu, ar ko otram norādīt uz noteiktām kārtīm, kas atrodas uz galda.

Visiem, kas vēl gaida savu vēstuli no Cūkkārpas, ir lieliska iespēja iegādāties šīs spēles “Harry Potter” versiju, kurā tradicionālos vārdus iespējams aizstāt ar vārdiem vai attēliem no burvju pasaules.

Ļoti bieži starp labākajām divu spēlētāju spēlēm ir sadarbības spēles. Tās būs izcili piemērotas tiem, kas meklē mierpilnu vakaru, kurā nebūs viens uzvarētājs un viens zaudētājs — tā vietā uzvarēsiet vai zaudēsiet abi kopā.

Pandemic

Ja vien neesi jau noguris no koronavīrusa pandēmijas, izmēģini lielisku sadarbības spēli — “Pandemic”. Pašreizējā situācija pasaulē piešķir spēlei jaunu dimensiju — kādus lēmumus pieņemtu tu, kad visā pasaulē notiek vīrusa uzliesmojumi un cilvēce teju zaudēs kontroli pār situāciju. “Pandemic” ir aktuāla spēle ar skaistiem spēles elementiem un dažādām grūtības pakāpēm. Spēlētāji var savā starpā apspriest visus gājienus un visi kopā dala kā zaudējuma sāpes, tā uzvaras prieku.

“Pandēmijas” spēlēm pieejamas vairākas versijas, kas balstītas uz labi zināmās pamatspēles principu. Pieejamas dažādas vēsturiskās spēles, kā arī video spēles “World of Warcraft” pandēmijas versija, kurā jācīnās pret Liča Kinga radīto postu.

Tāpat pieejamas arī spēles “Legacy” piedzīvojums, kurā spēlētāji vairāku partiju garumā veido savu unikālo piedzīvojumu, turklāt viņu pieņemtās izvēlas noteiks, vai pasaule tik glābta, vai tā ies bojā?

Arkham Horror

Vēlies sadarboties ar savu mīļotu un meklē kaut ko ar bagātīgu stāstu? “Arkham Horror: The Card Game” ir izcila sadarbības spēle, kura īpaši izceļas tieši divatā. Arkhamas pilsētu pārņēmuši neticami notikumi, uzdarbojas nešķīsti radījumi no citas pasaules, kurus atbalsta kults. Iejūties izmeklētāju ādā, un meties iekšā šajā noslēpumainajā piedzīvojumā.

“Arkham Horror” kāršu spēle balstīta uz slavenā autora Hovarda Filipa Lavkrafta šausmu stāstu pasauli. Spēlētāji dzīvo cauri stāstam, turklāt viņu pieņemtie lēmumi un panāktais ietekmēs stāsta nākamās nodaļas. Ja vēlies piedzīvojumu spēli diviem, tad šī būs izcila izvēle.

EXIT

Ja vēlies mierpilnu vakaru pārvērst aizraujošā piedzīvojumā, meklē “EXIT” spēles, kas tavas mājas pārvērtis izlaušanās istabā! Šajās spēlēs ļoti svarīga ir sadarbība, loģiskā un radošā domāšana, kā arī tās liks spēlētājiem izjust trauksmi, satraukumu un patiesu vēlmi censties izlauzties. “EXIT” spēles ir maza izmēra un tās ir viegli paņemt līdzi, lai kur arī dotos.

Iespējams, ka tavam izvēlētajam cilvēkam pie sirds labāk tīk sāncensība, nevis komandas darbs. Tad piedāvājam vairākas izcilas spēles, kuras ideāli kalpos kā diviem, tā vairāk spēlētājiem.

Spārnotie

“Spārnotie” ir īsts dārgums! Spēlei ir elpu aizraujošs dizains, augstākās kvalitātes spēles elementi un pirmšķirīgs tehniskais izpildījums. Spēli kopā var spēlēt kā stratēģi, kas tiecas pēc uzvaras, tā spēlētāji, kas izbauda skaistu putnu piesaistīšanu saviem rezervātiem.

Sava gājiena laikā tu vari veikt vienu no četrām darbībām, ja vien ir pieejami darbību kauliņi. Šī spēle piedāvā debešķīgu spēlēšanas pieredzi un šo to iemāca par dažādām putnu sugām. Turklāt aplikācija “Wingsong” ļauj pie reizes iepazīties ar šo putnu dziesmām.

Living Forest

Divatā iespējams spēlēt arī mūsu šī gada lielāko jaunumu“Living Forest”. Tā ir kavas veidošanas spēle, kurā spēlētāji cīnās pret ļauno mež garu. Papildini savu kavu ar jauniem zvēriem, cīnies pret nerimstošajām liesmām, krāj svētos ziedus un stādi jaunus kokus, lai kļūtu par leģendārāko meža aizstāvi.

Splendor

Spēlē “Splendor” spēlētājiem jākrāj dārgakmeņu žetoni, lai iegādātos attīstības kārtis. Savā gājiena spēlētāji var paņemt trīs dažādu krāsu dārgakmeņus, divus vienas krāsas dārgakmeņus, iegādāties attīstības kārti ar sakrātajiem žetoniem vai rezervēt attīstības kārti vēlākam laikam. Šī ir ātra spēle ar vienkāršiem noteikumiem un skaistiem spēles žetoniem, kas izskatīsies lieliski jebkura spēļu entuziasta plauktā!

Carcassonne

“Carcassonne” ir ārkārtīgi populāra spēle visā pasaulē un ne bez iemesla — tā patīk visu vecumu spēlētājiem. Savā gājienā spēlētāji neskatoties paceļ vienu lauciņu un novieto to uz galda, savienojot ar jau iepriekš novietotajiem lauciņiem. Tad spēlētājs var novietot pavalstnieku, tā piesakot savas tiesības uz, piemēram, pilsētu, kas attēlota uz novietotā lauciņa. “Carcassonne” piedāvā daudz veidus, kā krāt punktus.

Spēlei ir vairāki paplašinājumi, kas to padarīs vēl aizraujošāku. Latviski iztulkoto paplašinājumu lokam šogad pievienojās arī trešais papildinājums “Princese un pūķis”, kas spēli padara dedzīgāku.

Stone Age

Strādnieku novietošanas spēle “Stone Age” spēlētājus aizved atpakaļ pagātnē uz akmens laikmetu, kur viņiem jāceļ ēkas. Lai to izdarītu, spēlētājiem jākrāj resursi, metot kauliņu, un jāatceras pabarot sava ciemata iemītniekus! Papildus ir iespēja iegādāties kārtis, lai vēl vairāk attīstītu savu ciematu. Tā kā uz metamā kauliņa uzmestās vērtības ir neparedzamas, spēlētājs var iegādāties darbarīkus, lai garantētu labu rezultātu.

Iepriekšējais raksts Dāvanu ceļvedis — spēles vienam spēlētājam

Atstāt komentāru

Komentāri parādīsies pēc tam, kad tiks apstiprināti

* Obligātie lauki

0