Izlaist līdz saturam
Brain Games plāni 2023. gadā

Brain Games plāni 2023. gadā

Visi jau esam dzirdējuši par spēlēm, ko Brain Games lokalizācijas komanda ir iztulkojusi latviešu valodā un kas jau ir pieejamas veikalos. Bet nu laiks likt kārtis galdā un atklāt, ko Brain Games mums sagādās tuvākā gada laikā, jo šo spēļu vidū ir ne tikai godalgoti hiti, bet arī pavisam svaigi jaunumi.

Jau iepriekš bloga ierakstā mēs izrunājām, kāpēc lokalizētas spēles ir nepieciešamas. Šoreiz laiks apspriest pašu lokalizācijas procesu. Pirmkārt, nepieciešams iztulkot visus spēles tekstus noteikumus, kārtis, tekstus uz kastēm un visu pārējo. Pats tulkošanas process var izrādīties daudz sarežģītāks, nekā sākotnēji liekas ne vienmēr visus izteicienus iespējams pārtulkot tieši, turklāt mainās arī tekstu garums, kas var aizņemt vairāk vietu, nekā tam paredzēts.

Tiklīdz tulkojumi sagatavoti, sākas pašu drukas failu sagatavošana visi teksti jāaizstāj ar jaunajiem, turklāt jāpārliecinās, ka tie der atbilstoši paredzētajās vietās.

Pēc failu sagatavošanas var tikt uzsākta ražošana. Šeit izriet divi ceļi ražotāji var noteikt, ka viņi paši izstrādās spēles un tās būs jāimportē no ražotnes, vai arī ražotāji nosaka standartus, un Brain Games var izvēlēties, kur spēle tiks drukāta. Šeit talkā nāk uzņēmums “Folded”, kurā spēles iespējams drukāt tepat Latvijā. Ražotne ir speciāli veidota, lai tajā varētu masveidā drukāt spēles un puzles, ne tikai Brain Games, bet arī citu kompāniju vajadzībām.

“Folded” paver durvis tam, lai galda spēles Latvijas tirgum varētu tikt ražotas ātrāk, izvairoties no ilgiem un dārgiem piegādes procesiem. Iespējams, jau pavisam drīz Latvijā tiks ražotas arī pasaulslavenas spēles.

Draftosaurus

Viena no pirmajām spēlēm, kas tiks lokalizēta ar “Folded” palīdzību, būs dinozauru draftēšanas spēlē “Draftosaurus”, kurā spēlētāji cenšas izveidot apmeklētājiem pievilcīgāko dinozauru zoodārzu.

Klasiskajās draftēšanas spēlēs spēlētāji izvēlas vienu no rokās pieejamajām kārtīm un padod tās tālāk nākamajam spēlētājam, taču šajā spēlē kārtis aizstātas ar skaistām koka dinozauru figūriņām.

“Draftosaurus” ir unikāla draftēšanas spēle, ko spēlēt kopā ar visu ģimeni. Ieliec spēli savā vēlmju sarakstā jau tagad!

Jaunas “Exit” spēles

Izlaušanās spēļu sērijā “Exit” izdotas jau vairāk nekā 30 spēles, no kurām 27 pieejamas angļu valodā. Latviešu valodā līdz šim pieejamas bijušas vien četras, taču jau pavisam drīz tulkotas būs arī citas versijas.

“Exit” spēles ir izlaušanās piedzīvojums kastē. Spēlētāji iegūst pavedienus, risina mīklas un cenšas virzīties uz izeju. Ar katras mīklas pārvarēšanu tiek iegūta arvien jauna informācija un komponenti, kas noder, lai atrastu pareizo ceļu. “Exit” spēlēs spēlētājiem nākas būt radošiem, jo pavedieni var būt paslēpti uz ikviena spēles komponenta, turklāt, bieži vien daļa no tiem tiek iznīcināti spēles gaitā.

Izlaušanās spēles nav domātas visiem, taču to fani vēlas izspēlēt ikkatru no tām. Lai saprastu, kurā kategorijā esi Tu, vērts izmēģināt vismaz vienu no šīm spēlēm.

Flamecraft

Viena no ugunīgākajām spēlēm pēdējā mēneša laikā ir “Flamecraft”. Jaukā pūķu tematikas spēle “BoardGameGeek” karstāko spēļu topu nav pametusi kopš “Spiel” izstādes Esenē. “Flamecraft” ir pavisam svaiga spēle, un jau ir sākts lokalizācijas process, lai šī fantastiskā galda spēle būtu pieejama ikvienam interesentam arī Baltijā.

Par “Flamecraft” pēdējā mēneša laikā tiek runāts daudz, īpaši uzteicot spēles apburošās ilustrācijas un jaukos pūķu un veikalu nosaukumus.

“Flamecraft” ir spēle visai ģimenei, kurā spēlētāji apmeklē dažādus pilsētas veikaliņus, pievieno tiem jaunus pūķus-palīgus, krāj resursus, lai uzlabotu pašreizējos pilsētas veikalus un iegūtu labāko reputāciju.

Spēles noteikumi ir pavisam vienkārši savā gājienā spēlētājam jāaiziet uz kādu pilsētas veikalu, kurā jāveic viena no divām darbībām jāiegūst resursi vai jāapbur bodīte. Lai gan tas izklausās pavisam vienkārši, dažādās kārtis un neskaitāmie veikali paver dziļas stratēģijas iespējas, padarot katru spēli unikālu. Turklāt spēlē ir dažādas bonusu kārtis, kuras spēlētāji cenšas izpildīt spēles gaitā vai arī beigās, tāpēc uzvarētājs nebūs zināms līdz pat partijas noslēgumam.

Sākotnēji “Flamecraft” bija pieejama pūļa finansējuma platformā “Kickstarter”, bet nule kā spēle saražota un ar lielu troksni iesoļojusi galda spēļu pasaulē. Tā kā šī spēle ir pavisam jauna, tā vēl nav saņēmusi galda spēļu apbalvojumus, taču sagaidāms, ka tie šim brīnišķīgajam šedevram netrūks.

Spēli atzinīgi novērtējuši arī pašmāju galda spēļu apskatnieki “Board Game Hangover”. “Neskaitāmas labas lietas, ko teikt par šo spēli,” apskatā sacīja “Board Game Hangover”.

Brain Games Publishing spēles

Jau drīzumā veikalos būs pieejamas pāris jaunas Brain Games meitas uzņēmuma Brain Games Publishing radītās kāršu spēles, kas būs izstrādātas un ražotas Latvijā. Pirmās drukātas tiks ģimenes spēles “Zing-a-Zam” un “Karakum”, kā arī “Mimic Octopus” sērija.

Zing-a-Zam

“Zing-a-Zam” ir vienkārša stiķu ņemšanas spēle ģimenēm, kas izcili jautra būs kopā ar mazākajiem spēlētājiem. Noteikumi ir pavisam vienkārši spēlētāji izspēlē kārtis no savas rokas un tas, kurš izspēlēja augstāko skaitli, iegūst punktus. Uzvar tas, kurš spēles beigās sakrājis visvairāk punktus.

Taču ir āķis! Šajā spēlē mēs neredzam kārtis, kas mums ir rokās, jo tās turam ar skatu pret pārējiem spēlētājiem. Tāpēc bieži vien mēs nemaz nezinām, ko izspēlēsim. Jautrība garantēta!

 Karakum

Savukārt “Karakum” ir vairāk klasiska spēle ar savu rozīnīti. Spēlētāji krāj resursus, par kuriem iegādājas kamieļu kārtis, kuras pievieno savai karavānai. Taču katrs nākamais kamielis var būt tikai tādas pašas krāsas vai ar tādu pašu vērtību kā iepriekšējais. Spēles beigās uzvar spēlētājs ar vērtīgāko karavānu.

Spēles vienkāršie noteikumi ļaus to baudīt kopā ar ikvienas paaudzes spēlētāju, taču tajā pat laikā stratēģiskā plānošana liks palauzīt galvu arī pieredzējušiem spēlētajiem.

Mimic Octopus

Viens no jautrākajiem ballīšu jaunumiem Brain Games klāstā būs “Mimic Octopus”, kas ir viesību spēle, kurā spēlētajiem sarunājoties neuzkrītoši jāatrod savi komandas biedri, ja tādi ir. Taču jāuzmanās, jo kāds var mēģināt iefiltrēties starp jums un piesavināties visus punktus sev!

Ļoti vienkārša un jautra spēle, kuru var spēlēt ar teju jebkuru. Turklāt spēlei pieejamas trīs versijas — OriginalCringe un Flirt —, lai katra kompānija var izvēlēties savai grupai piemērotāko.

Visas šīs spēles oktobrī tika atrādītas Vācijas spēļu izstādē “Spiel”, kas ir lielākā galda spēļu izstāde pasaulē. Cilvēki, kuri izspēlēja šīs spēles, sniedza ļoti pozitīvas atsauksmes, tāpēc ar prieku un lepnumu esam gatavi uzsākt to ražošanu. Gaidāms arī kāds īpašs pārsteigums ICECOOL pasaulē!

MicroMacro otrā daļa

Šie nebūt nav vienīgie jaunumi, kas sagaidāmi drīzumā. Nākamā gada laikā tiks lokalizētas arī jaunas versijas jau pazīstamām spēlēm. Izmeklēšanas spēļu faniem būs iespēja atgriezties “MicroMacro: Noziegumu pilsētā”, lai šķetinātu jaunas mistērijas spēles otrajā daļā “MicroMacro: Noziegumu pilsēta 2”.

MicroMacro spēļu sērijā kopumā paredzētas četras daļas, kas katra veido daļu no vienas milzīgas kartes. Katrā spēlē ir 16 atrisināmi noziegumi, taču, saliekot visas kartes daļas kopā, spēlētājiem būs pieeja vēl īpašiem noziegumiem, ko atšķetināt.

Saboteur: The Dark Cave

Tāpat gaidāma jauna daļa visiem labi pazīstamajai spēlei “Saboteur”. Tā sauksies “Saboteur: The Dark Cave” un būs pilnībā neatkarīga pamatspēle, kuras spēlēšanai oriģinālā versija nav vajadzīga.

The Dark Cave versijā zeltrači čakli strādājuši un aizrakušies līdz zeltam, taču pēkšņa zemestrīce viņus ieslodzījusi alā. Nu rūķi cenšas izrakt tuneļus uz laukuma stūriem, jo vienā no tiem ir izeja. Taču ne visi rūķi cenšas sasniegt dienas gaismu, jo viņu vidū ir arī kāds nodevējs.

Šie ir tikai daži no jaunumiem, kas paredzēti šī gada laikā! Pievieno tos jau tagad savā vēlmju sarakstā!

Iepriekšējais raksts Izmēģini spēles
Nākamais raksts ICECOOL diena 2023

Komentāri

Artūrs - 27 janvāris, 2023

Flamecraft izskatās ļoti jauki, nevaru sagaidīt, kad varēšu izmēģināt! 🤩

Raimonds - 4 janvāris, 2023

Lieliskas ziņas. Nevaru sagaidīt kad būs Exit un MicroMacro.

Atstāt komentāru

Komentāri parādīsies pēc tam, kad tiks apstiprināti

* Obligātie lauki

0