Izlaist līdz saturam
Nesteidzīgiem un dzīves pieredzes bagātiem spēlētājiem

Nesteidzīgiem un dzīves pieredzes bagātiem spēlētājiem

Galda spēles — izklaide, no kuras mēs nekad neizaugam! Spēles jau sen vairs nav domātas tikai bērniem, un tās var būt ļoti pārdomāta un lieliska dāvana arī mūsu vecvecākiem! Kādas spēles būtu piemērotas ģimenes vecākajiem locekļiem?

Vārdu spēles

Ne visi vecvecāki ir spēļu fani, kas savā brīvajā laikā krāj Katanas punktus, būvē senas civilizācijas vai izpēta noslēpumainus pagrabus kādā no kampaņas galda spēlēm. Tomēr tas nenozīmē, ka viņi nebūtu gatavi kopā ar ģimeni uzspēlēt kādu spēli.

“Tikai viens” ir izcila galda spēle, ko var spēlēt kopā bērni, vecāki un vecvecāki! Tā ir sadarbības spēle, kurā viens no spēlētājiem būs vadītājs. Visi spēlētāji, izņemot vadītāju, redz vārdu, kurš ir jāpaskaidro, izmantojot tikai vienu vārdu. Visi spēlētāji uzraksta viena vārda asociāciju uz īpašām tāfelītēm un pēc tam salīdzina savas atbildes, izdzēšot visas asociācijas, kas atkārtojas. Unikālie vārdi tiek parādīti vadītājam, kuram tagad ir viena iespēja uzminēt, kāds vārds ir paskaidrots. Ļoti vienkārša spēle, kuru būs jautri spēlēt ikvienā vecumā!

Kurš gan mūsdienās nezina spēli “Scrabble”? Šī vārdu veidošanas klasika piemērota arī nesteidzīgiem un dzīves pieredzes bagātiem spēlētājiem.

Klasiskas spēles ar modernu piesitienu

Teju ikviens vecvecāks dzīves laikā vismaz reizi spēlējis kādu šaha, dambretes vai domino partiju. Visas šīs labi zināmās klasikas vēl arvien ir populāras arī mūsdienās, taču ir pieejamas arī līdzīgas spēles ar modernu piesitienu.

Trīskāršais domino jeb “Trimino” klasiskos domino lauciņus aizstāj ar trīsstūriem, kas labi zināmo spēli pagriež par 60 grādiem!

“Onitama” ir moderns šaha paveids, kur spēles mērķis ir nokaut pretinieka senseju, vai ar savu senseju ieņemt pretinieka troni. Taču šajā spēlē nav jāatceras, kā kustās katra no figūriņām. Mūsu kustību iespējas nosaka 5 nejauši izlozētas kārtis, kas katru reizi būs citādākas. Katram spēlētājam tiek divas no kārtīm un atlikusī tiek nolikta laukuma malā. Spēlētājs var kustināt jebkuru no savām figūrām, atbilstoši tam, kā norādīts uz kārts. Tiklīdz gājiens ir veikts, tā kārts tie iemainīta pret laukuma malā esošo un jau pavisam drīz nonāks pretinieka rīcībā. Plāno ne tikai savus gājienus, bet arī kuru no kārtīm neatdot pretiniekam!

Arī “Gigamic” abstraktās divu spēlētāju spēles, piemēram, “Quoridor” būs piemērotas kā maziem, tā lieliem stratēģiem, kas vēlas spēli, kurā plānošana svarīgāka par veiksmi.

Abstraktie prāta asinātāji

Ātrā, jautrā un viegli apgūstamā lauciņu izvietošanas spēle “Ubongo” pārbaudīs ne tikai mūsu prāta potenciālu, bet arī tā asumu. Spēlētāji sacentīsies ar laiku un viens ar otru, lai atrisinātu prāta mežģus ar dažādi savienojamām formām.

“Ubongo” visi spēlē vienlaicīgi. Katrs sev priekšā novieto uzdevumu un vairākus spēles lauciņus un cenšas savu uzdevumu ar sev pieejamiem lauciņiem pabeigt pēc iespējas ātrāk.

Ja stratēģiska tetra lauciņu izvietošana šķiet interesanta, bet nevēlies laika spiedienu no citiem spēlētajiem, tad “Katamino” būs īstā izvēle! Prāta mežģis ar vairāk nekā 100 uzdevumiem, kurā figūras jāsavieto atvēlētajā spēles laukumā.

Puzles

Relaksējošiem rītiem, pēcpusdienām vai vakariem derēs kāda no puzlēm. Mūsu veikalos pieejamas simtiem dažādas puzles, no kurām iespējams atrast sev piemērotāko!

Pieejamo pužļu klāstā ir arī “Purple Witty Fox” sērija, kas ir ražotas tepat Latvijā! Puzles pieejamas ar fotogrāfa Mārtiņa Plūmes vai ukraiņu mākslinieces Veronikas Blizņučenko mākslas darbiem. Turklāt puse no šo pužļu ienākumiem tiek novirzīti Ukrainas atbalstam!

Ja vēl neesi drošs, ko šogad dāvināt vecvecākiem, tad dodies uz kādu no mūsu veikaliem, kur klātienē mūsu kolēģi palīdzēs piemeklēt labāko dāvanu!

Iepriekšējais raksts Atjautīgas dāvanas pēdējā brīža pirkumam
Nākamais raksts Kopā mīļāk jeb sadarbības spēļu ceļvedis

Atstāt komentāru

Komentāri parādīsies pēc tam, kad tiks apstiprināti

* Obligātie lauki

0