Izlaist līdz saturam
Kopā mīļāk jeb sadarbības spēļu ceļvedis

Kopā mīļāk jeb sadarbības spēļu ceļvedis

Ziemassvētki ir laiks, kad gribas pavadīt vairāk laika ar saviem mīļajiem. Kas gan var būt vēl tuvāk par sadarbības galda spēlēm? Atšķirībā no citām galda spēlēm, sadarbības spēlēs vai nu visi kopā uzvarēsim, vai nu zaudēsim, nevis cīnīsimies savā starpā. 

Šīs būs lieliski piemērotas kompānijām, kurām galda spēles ir kas jauns vai tieši pretēji ir jau apnicis sacensties, bet tas nebūt nenozīmē, ka uzvarēt būs vienkārši! 

PANDEMIC

Viena no spēlēm, kas īpaši popularizēja sadarbības spēļu žanru ir “Pandemic”, kurā jāizglābj pasaule no četriem vienlaicīgi uzbrūkošiem vīrusiem. Tā ir lieliska spēle iesācējiem, jo spēlē ir daudz laika apdomāties, un informācija netiek slēpta no citiem, tāpēc visi varam iesaistīties un diskutēt, plānojot gājienus laicīgi. Tomēr “Pandemic” ļoti strauji progresē — pāris nepareizu kustību un esam zaudējuši! 

Spēle patiks gan iesācējiem, gan arī izmanīgākiem spēlētājiem, jo tai ir dažādas grūtības pakāpes! Bet īpaši lieliski noderēs kompānijām, kurās ir mikslis ar dažādi pieredzējušiem spēlētājiem.

“Pandemic” noteikti ir nervus kutinoša līdz pat pašam pēdējam gājienam!

LATVIJAS NEATKARĪBAS KARŠ 1918–1920

Nav jābūt vēstures fanam, lai šo spēli varētu izbaudīt, bet tieši pretēji — ļoti daudz iemācīsimies par Latvijas vēsturi Brīvības cīņu laikā, izspēlējot trīs dažādus vēsturiski precīzus scenārijus. 

Spēli noteikti var dāvināt katram patriotam (arī sev pašam), jo spēle ir ne tikai izdomāta un izstrādāta Latvijā, bet tepat Latvijā arī ražota! 

Izcili piemērota tiem, kas meklē izaicinājumus un grib izmēģināt ko sarežģītāku, paralēli izzinot sarežģītos vēstures līkločus, kur sabiedrotie var ātri kļūt par ienaidniekiem!

THE CREW

Meklē iemeslu biežāk satikties ar draugiem, bet negribas tērēt daudz naudas? Ķer “The Crew” un liec tik kabatā (lielākās kabatās tiešām tā ielīdīs)! 

Augsti novērtētā stiķu ņemšanas spēle “The Crew” ir kampaņas tipa spēle, kurā mums ir jāiziet 50 misijas, lai spēli pabeigtu. Tomēr tas nav tik vienkārši, jo spēlē ir ierobežota komunikācija starp visiem spēlētājiem, nesot jaunus izaicinājumus! 

Šī noteikti nebūs spēle, ko vienā vakarā izdosies pabeigt, būs jātiekas atkal un atkal, lai izdotos atrast Devīto planētu! 

Vai varēsiet izpildīt visas 50 misijas? Protams! Īstais jautājums ir: "Cik daudz laika jums tas prasīs?"

THE MIND & THE MIND EXTREME

“The Mind” ir viena no apbalvotākajām sadarbības spēlēm un nav jau brīnums! Viena neliela kāršu spēle pamanās izaicināt gan loģisko domāšanu un komunicēšanas spējas, gan mūsu sadarbības prasmes! Vai spēsiet izspēlēt kārtis augošā secībā nesarunājoties? Un kā būtu, ja jāizspēlē kārtis gan augošā, gan dilstošā secībā, bet vēl joprojām nesazinoties savā starpā?

“The Mind” un “The Mind Extreme” ir lieliskas spēles tiem, kas meklē vairāk izaicinājumu un spriedzi, nepieceļoties no spēļu galda!

 

ROBINSON CRUSOE

Vai esat kādreiz no spēļu mīļiem dzirdējuši, ka sadarbības spēlēs obligāti ar pirmo reizi jāzaudē, jo tikai tā var zināt, ka spēle ir laba?

Tā gan nav taisnība, bet izaicinošā spēle “Robinson Crusoe” noteikti ietilpst šajā kategorijā!

Ja meklējat dāvanu piedzīvojumu mīlim un problēmu risinātājam, tad šī noteikti ir īstā, un tai ir liels bonuss — “Robinson Crusoe” ir izcili piemērota vienam spēlētājam, ko spēlēt adījumos, kad gribas izaicināt pašam sevi.

 

EXIT SPĒĻU SĒRIJA

Ja meklē iespēju izkāpt no savas komforta zonas, bet negribas tālu doties, tad “EXIT” spēļu sērija ir īstā izvēle! Izaicinoša Izlaušanās istaba tik mazā kastītē ir iespējama, turklāt nav daudz spēļu, kas ļauj savus komponentus locīt, griezt un apzīmēt. Tas būs jādara, lai mīklas atrisinātu un izietu visus “EXIT” piedzīvojumus!

Ja nezināt ar kuru daļu sākt, tad noteikti iesaku Pamesto būdiņu!

TIKAI VIENS

Gribas kārtīgi izsmieties lielā draugu kompānijā, bet negribas mācīties daudz sarežģītu noteikumu? Ir tikai viena spēle, kas šajos svētkos nepieciešama,— “Tikai viens”

Tā ir lieliska vārdu minēšanas spēle, kurā visi dos viena vārda pavedienus minētājam, lai atšifrētu slepeno vārdu! 

Vai spēj iedomāties, kas saistītu šos trīs vārdus — lācis, bambuss un taksis?

Atbilde ir “panda”!

DETEKTĪVA TIPA SPĒLES

Ziņkārīgiem bērniem un arī pieaugušajiem noteikti patiks detektīva tipa galda spēles, piemēram, “Mysterium”, “Detective” un pašiem mazākajiem — “Outfoxed”

Lieliska dāvana, ja gribas izaicināt loģisko domāšanu pužļu un mīklu risināšanā, saņemot dažādus pavedienus! Un kurš gan nav gribējis iejusties detektīvu lomā un atrisināt noziegumus? Tagad ir iespēja to darīt!

MICROMACRO: NOZIEGUMU PILSĒTA UN MICROMACRO: NOZIEGUMU PILSĒTA 2

Pavisam netipiskas noziegumu izmeklēšanas spēles ir “MicroMacro: Noziegumu pilsēta”. Uz galda izliekam lielu karti un tajā meklējam, ko dažādi personāži ir darījuši visas dienas laikā. Mūsu uzdevums ir viņus izsekot un atklāt, kurš tad ir veicis kādu no kastē iekļautajiem noziegumiem! 

Ja meklē unikālu un aizraujošu spēli, “MicroMacro: Noziegumu pilsēta” vai “MicroMacro: Noziegumu pilsēta 2” būs īstā dāvanu sarakstā! Un nav nozīmes, ar kuru daļu sākt,— varam ņemt gan pirmo, gan otro, bet vēl labāk — abas!

Iepriekšējais raksts Nesteidzīgiem un dzīves pieredzes bagātiem spēlētājiem
Nākamais raksts 12 aizraujošas spēles, ko spēlēt ar bērniem

Atstāt komentāru

Komentāri parādīsies pēc tam, kad tiks apstiprināti

* Obligātie lauki

0