Izlaist līdz saturam
Spēļu statistikas uzskaite ar Board Game stats

Spēļu statistikas uzskaite ar Board Game stats

Daudzus gadus domāju, ka vajadzētu beidzot sākt apkopot spēļu statistiku, bet atturējos to darīt, jo bija nožēla par gadiem ilgu neapkopotu statistiku, kā arī slinkums vadīt spēļu statistiku. Taču 2020. gada 1. janvāra apņemšanās man bija sākt spēļu statistikas uzskaiti. Un tas bija viens no lēmumiem, kas ievērojami uzlaboja manu galda spēļu spēlētāja pieredzi.

Aplikācija

Spēļu statistikas apkopošanai es izmantoju telefona aplikāciju Board Game stats:


Aplikācija lejupielādējama ar vienreizēju maksājumu 7 EUR apjomā (cena atkarīga no operētājsistēmas!), bet tad to var lietot bez limita un tā tiek pietiekami regulāri atjaunināta. Droši izlaižam divas kafijas un varam sākt uzskaitīt spēles!

Ievāktā statistika

Aplikācijā ļoti viegli var pievienot BoardGameGeek konta datus un visa tava kolekcija momentā tai ir pievienota. Es katrai spēlei varu atzīmēt spēlētājus, kas tajā piedalījušies, kurš uzvarēja, cik punktus katrs spēlētājs ieguva. Pēc tam aplikācija apkopo šādu informāciju:

  • cik reizes kura spēle ir izspēlēta;
  • kādi spēlētāji piedalījās, cik katram punkti, kurš ir uzvarējis;
  • kādi ir punktu rekordi;
  • kurās vietās vairāk spēlē;
  • ar kādiem cilvēkiem visbiežāk spēlē spēles;
  • cik % no izspēlētajām spēlēm katrs cilvēks uzvar;
  • grafiku, kādās dienās notikušas spēles.

Ieguvumi

Man šī aplikācija ļoti labi parāda, kādas ir biežāk spēlētās spēles (protams, žēl, ka tā nav no paša galda spēļu hobija sākuma).

Ir ļoti patīkami kādam paziņot, ka viņš ir ieguvis rekordu manā uzskaitē. Aplikācijā ļoti ērti parādās arī katra spēlētāja personiskie rekordi, tāpēc, pat ja viņš neuzvar, tā ir ļoti patīkama mazā uzvara un motivācija spēlēt vēl.

Man patīk redzēt, kuri no draugiem biežāk uzvar mūsu kopējās spēlēs, novērtēt, kuri ir “bīstamāki” un jāuzmana, kad kaut ko spēlējam, kā arī forši redzēt un atskatīties, ar ko tu visbiežāk kopā spēlē spēles.

Aplikācijai ir arī gana ērta punktu saskaitīšanas “fīča”, kas ļauj punktus uzreiz pierakstīt mini kalkulatoriņā pie spēlētāja vārda.

Dažreiz, runājot par spēlēm, ir patīkami skatīties, kurš tad no draugiem uzvarēja kādu konkrētu spēli un kādi visiem bija punkti. Aplikācija šim nolūkam man noderējusi vairākkārt.

Iesaku izmēģināt katram, kuram šķiet, ka viņš galda spēļu hobijā ir uz palikšanu. Man pagāja kādi 10 gadi, pirms sāku pats uzskaitīt statistiku, bet zinu, ka pēdējie divi paliks ne tikai atmiņās, bet arī datos.

Raksta autors: Kristaps Auzāns

Iepriekšējais raksts Dāvanu ceļvedis — spēles diviem spēlētājiem

Atstāt komentāru

Komentāri parādīsies pēc tam, kad tiks apstiprināti

* Obligātie lauki

0