Izlaist līdz saturam
Spēles „Illusion“ apskats

Spēles „Illusion“ apskats

Kas ir galvenais galda spēlē?

Mehānika, grafika, atkārtojamība, balanss, simetrija, asimetrija? Vai varbūt — tas, cik ļoti spēle ievelk, cik dziļš ir immersion. Dziļi ievilkt var dažādi — detalizētas pasaules (Clank!), vizuālais noformējums (Mystic Vale), detalizēts stāsts (Time Sories)…

Bet var arī radīt spēli, kur spēlētāji paši izvēlas iegrimt spēlē un kur lielākā tās daļa notiek tieši viņu galvā. Illusion ir no šīs kategorijas.

Par spēli Illusion

Mehānika: vizuālās uzmanības trenēšana
Spēles sarežģītība: viegla
Spēles ilgums: 15 minūtes
Spēlētāju skaits: 2–5
Var spēlēt arī attālināti? Jā!

 

Spēli veido kārtis ar četru krāsu zīmējumiem — daži ir abstrakti, daži diezgan atpazīstami, bet visi satur nedaudz no katras no četrām krāsām. Katra raunda sākumā tiek nejauši izvēlēta krāsa, uz ko mēs fokusēsimies šajā raundā, un tad dalībnieki pa kārtai ņem kārti un liek to rindā (jebkurā pozīcijā), ar nosacījumu, ka krāsas daudzumam jāpieaug secīgi.


Brīdī, kad kādam rodas aizdomas, ka secība nav pareiza, raunds ir galā, un kārtis tiek apgrieztas otrādi — otrā pusē katrai no tām ir norādīts, cik tad patiesībā % katras krāsas tajā ir. Ja apšaubīts tika pareizi, punktu iegūst apšaubītājs, ja nē — tad pēdējais pirms viņa, kurš ielika kārti.

Vienkārši? Jā. Interesanti? Arī.

Rodas automātiska asociācija ar The Mind (mazs brīnums, ņemot vērā, ka autors ir viens un tas pats cilvēks).


Atšķiras princips, pēc kāda mēs veidojam secību — ja tur tā ir skatīšanās acīs un mēģinājums nolasīt, cik liela varētu būt citu spēlētāju stresa noturība un cik liels ir lēciens starp kārtīm, tad te viss ir skaidri redzams uz galda — apskati kārti un atrodi tai vietu.


Kaut kādā veidā gan rodas līdzīga sajūta — iedziļināšanās, koncentrēšanās, arī nerodas vēlēšanās īpaši čalot (vismaz tam, kurš domā par kārts likšanu — pārējiem nav iebildumu pļāpāt).

 

Fakti:

  • Spēle ir izstāstāma pāris minūtēs un saprotama jau no pirmā raunda.
  • Spēlējama arī attālināti, pietiek ar kādu sazvanīšanās platformu + katrā gājienā uzņemt vienu attēlu ar kopainu.
  • Labi spēlējama arī divatā.
  • Ikdienā neierasta intelektuālā / vizuālā slodze, kas veicina smadzeņu darbību.

Kopsavilkums

Likšu šo spēli tuvu The Mind, un spēļu dienās piedāvāšu tās spēlēt secīgi vai pamīšus. Paredzu, ka šādas ātrās, it kā vienkāršās un tomēr dziļi ievelkošās spēles aizies uz urrā (vai diviem).

Iepriekšējais raksts Dāvanu ceļvedis — spēles diviem spēlētājiem

Atstāt komentāru

Komentāri parādīsies pēc tam, kad tiks apstiprināti

* Obligātie lauki

0