Izlaist līdz saturam
Spēles apskats - Krokets

Spēles apskats - Krokets

Mehānikas: veiklība, brīvdabas spēle
Spēles sarežģītība: viegla
Spēles ilgums: 45 min
Spēlētāju skaits: 2-6
Labākais spēlētāju skaits: 4-6
Valoda: jāzina tikai tad, ja sanāk necenzēti runāt pie ļoti šķībiem sitieniem.


Kamēr vēl ir vasaras sezona un liela daļa brīvā laika pavadīta brīvdabā, nevaru neapskatīt labāko brīvdabas spēli, kas pašlaik pieejama Latvijas tirgū. Tas ir mūsu ģimenē leģendārais un vienmēr mīlētais – krokets. Piezīmēšu, ka kroketam ir arī ļoti aizraujoši oficiālie noteikumi, bet tam jau vajadzīgs daudz profesionālāks komplekts, perfekts mauriņš un tā kā kroketu spēlēju kopš laikiem, kad noteikumi izplatījās kā dainas, ar mutvārdu palīdzību, aprakstīšu spēli, ko spēlēju es, cienu un mīlu.


Tematika:
Sitam pa dārzu bumbiņas ar koka nūjām, tematika ir atkarīga vai ar draugiem spēlē kroketu Jāņos vai Pēteros, viss pārējais ir tīrā sporta spēle. Kroketa tematika ir tāda pati, kāda tematika ir volejbolam vai futbolam.


Komponentes:

Tās gan ir atkarīgas no komplekta kādu iegādājaties. Kroketu var nopirkt gan par 20 EUR, gan 250 EUR, bet kopumā tas sastāv no 6 koka nūjām, 6 smagām bumbiņām, vārtiņiem un 2 mietiem spēles galapunktos. Iesākumam iesaku nepārspīlēt ar dārga kroketa piemeklēšanu, man pašam ir Krokets, kas iegādājams Brain Games veikalā par 54 EUR un tas ir ļoti labas kvalitātes (https://www.brain-games.lv/products/krikets-ara-spele). Noteikti gan ieteiktu skatīties uz tādu kroketa komplektu, kur ir 6 nūjas kā arī bumbiņas, kas nav no koka, jo tās ļoti ātri nodauzīs.


Mehānikas:
Pēc oficiālajiem noteikumiem, spēlētāji cīnās par katriem vārtiņiem un vāc punktus, bet dārza ballītei pilnīgi pietiekoši būs noteikumi, kuros spēlētāji sāk no viena mietiņa un cenšas pēc iespējas ātrāk izsist bumbiņu cauri 10 vārtiņiem. Izsitot bumbiņu cauri vārtiņiem tiek iegūts papildus sitiens. Mēs spēlējam arī pēc noteikumiem, ka pieskaroties citai bumbiņai, tiek iegūti papildus divi sitieni, kas spēli padara ievērojami stratēģiskāku, kā arī piedāvā taisnīgu noķeršanas mehānismu, kā mēģināt panākt līderi. Viens no jautrākajiem noteikumiem ir kroketēšna, kas ļauj bumbiņu pielikt blakus vienu otrai, uzlikt uz savas bumbiņas pēdu un no visa spēka sist tā, lai pretinieku bumbiņa savu gājienu beigtu krūmos. Lai gan bieži izdodas apsist savu īkšķi, citreiz šis gājiens atmaksājas. Interesantākais veids, kā spēlēt kroketu ir pāros, kad spēlē 3 pret trīs un katra komanda kontrolē 2 bumbiņas. Tas rada vēl vairāk stratēģisku spriedumu un pozicionēšanos. Tāpat, interesanti ir spēlēt pāros, kad divi cilvēki uz maiņām sit pa vienu bumbiņu – mēs ar sievu šeit esam lieliska komanda un ar atsevišķiem sitienu stiliem ļoti labi varam sasinhronizēties.



Vairākspēlējamība:
Vairākspēlējamība ir atkarīga no spēlētāju izdomas un tā, cik dažādi viņi spēj izkārtot laukumu. Principā, tā ir neierobežota, jo krokets blakus asiem rožu krūmiem, uz mauriņa vai blakus ceļam, pa ko bumbiņām aizripot, būs pavisam citāda spēle.

Vērtējums:
Kroketā ir kaut kas maģisks, tā ir spēle, ko varu piedāvāt jebkuram. Ja man ir kāds neveiklāks draugs, varu viņu salikt pārī ar lietpratējiem. To patīk spēlēt, gan jauniem, gan veciem, neatkarīgi no galda spēļu pieredzes. Tā ir spēle, ko katru vasaru gaidu, kad varēšu izvilkt no skapja un uzstādīt savos laukos. Noteikti iesaku visiem. Vērtējums 9 no 10.

 

Spēli vari iegādāties Brain Games veikalos Rīga Plaza 1. stāvā vai K. Barona ielā 55.

Autors: Kristaps Auzāns

Bildes no interneta resursiem.

Iepriekšējais raksts Dāvanu ceļvedis — spēles diviem spēlētājiem

Atstāt komentāru

Komentāri parādīsies pēc tam, kad tiks apstiprināti

* Obligātie lauki

0