Izlaist līdz saturam

Spēles "Imperial Assault" apskats

Šo spēli kopā ar sievu saņēmām dāvanā mūsu kāzu dienā, kas jau ir zīme un daudz par mums pastāsta. Taisnības labad jāsaka, ka sieva spēli nav izspēlējusi ne reizi un diez vai mēģinās, bet pats esmu pavadījis ļoti daudzas stundas pie šī meistardarba. Šoreiz apskats par daudzpusīgo Imperial Assault.

Tematika:

Zvaigžņu kari, ar misijām uz zemes. Pamatspēlē sastapsiet tādus tēlus kā Chewbaca, Han Solo, Luke Skywalker un Darth Vader. Taču galvenie varoņi ir izveidoti no jauna, tie ir ļoti dažādi un interesanti. Varoņiem ir jāpilda dažādas misijas, ko vada Impērijas spēlētājs. Katra misija tiek pildīta pa vienai, bet kopā tās veido stāstu, kas iekļauts garā kampaņā, kas ir tik apjomīga, ka mēs izmantojam aplikāciju, lai visu viegli varētu dokuemntēt un paturēt prātā.

Komponenti:

Komponenti ir izcili, lielai daļai spēles varoņu ir augstas kvalitātes figūriņas, spēlē ir ļoti daudz dažādu kāršu veidu dažādos izmēros, taču pašas skaistākās ir saliekamās divpusējās kartona plāksnītes, kas veido spēles kartes. Tās ir izcili vizualizētas un ļoti dažādas. Ar plāksnīšu palīdzību iespējams izveidot neskaitāmi daudz karšu, kuras palīdzēs spēlei ilgi palikt svaigai. Vienīgais mīnuss ir biznesa modelis, kas iebūvēts spēlē, proti, vairākiem varoņiem nav figūriņu, bet gan kartona čipi, kas izskatās nožēlojami salīdzinot ar figūriņām. Figūriņas var iegādāties papildus paplašinājumos, kas, lai gan dod arī papildinājumus spēlei, pārsvarā tiek iegādāti figūriņu dēļ. Tiesa, ja viss būtu iekļauts pamatkastē, spēles cena būtu virs 150 EUR. (Bildēs materiāli arī no paplašinājumiem)

Mehānikas:

Šī ir spēle “viens pret daudziem”. Pieredzējušākais spēlētājs vada Impērijas spēkus, savukārt pārējie katrs vada vienu vai vairāk varoņus.  Katram varonim ir noteikts dzīvību skaits, ātrums, dažādas īpašās spējas un izturība. Katram varonim ir savs ierocis, kam piesaistīti dažādi, ļoti savdabīgi metamie kauliņi, kas tiek mesti, lai ievainotu pretinieku figūriņas. Taču spēle ļoti reti ir par pretinieku iznīcināšanu, pārsvarā varoņiem ir jāizpilda kādas noteiktas misijas, kur var būt jādara jebkas, sākot no ķīlnieku eskorta, līdz pat bāzes noturēšanai. Ja spēlētāji koncentrēsies tikai uz pretinieku iznīcināšanu, diez vai viņiem izdosies uzvarēt, jo pamatmisija vienmēr jāizpilda noteiktā laikā. Spēle rada izcilu stāstu un piedzīvojumu, jo arī misijas vidū, vai atverot jaunas durvis, bieži gadās piedzīvot negaidītus pavērsienus.

Vairākspēlējamība:

Kampaņa ir izcila, tajā ir 11 līdz 15 misijas, kura katra ir 1-2h ilgas. Misijas progresē atšķirībā no tā, kura puse uzvar iepriekšējā spēlē, pēc katras misijas spēlētāji tērē naudu un pieredzes punktus, lai uzlabotu ieročus un specifiskās spējas. Tāpat spēle piedāvā “skirmish” versiju, kur spēlētāji būvē vienības, lai sacenstos savā starpā. Esmu kampaņu izspēlējis divas reizes, un, lai gan pāris misijas ir atkārtojušās, tās joprojām ir interesantas un spēle pēc tik daudz stundām joprojām šķiet svaga un aizraujoša. Taču ir problēma, manuprāt, labākais, kas kastē ir, tā ir kampaņa, taču tā ir jāturpina vieniem un tiem pašiem cilvēkiem, līdz ar to ir grūti novākt spēlētāju grupu, kas piedalās spēlē. Es, personiski spēlēju divu spēlētāju spēli, kur viens kontrolē Impērijas vienības, bet otrs visus četrus dumpinieku varoņus. Pēdējās misijās informācijas paliek pārāk daudz, un dumpinieku spēlētājam ir grūti izsekot visam līdzi. Labākais spēlētāju skaits ir tieši trim spēlētājiem, jo tad katrs var kontrolēt divus varoņus, kas dod gana daudz darbību spēlē, kā arī ir pietiekami maza grupiņa, lai ik pa laikam varētu savākties. Neieteiktu šo spēli spēlēt lielākam cilvēku skaitam, jo tad katram būs tikai viens varonis, viena aktivizācija, un ja vidēji spēlē ir 6-8 raundi, un 2h ilgā spēlē 6-8 aktivizācijas.

Vērtējums:

Spēles lielākais mīnuss ir tas, ka to grūti dabūt spēlējamu un noturēt regulāru grupu, bet tas ir vienīgais, kas man liedz šai spēlei ielikt 10. Jau tagad gaidu jauno Zvaigžņu karu filmu, jo plānoju pēc filmas doties mājās, lai spēlētu Imperial Assault. Spēle ir izcils moderno galda spēļu piemērs, kas parāda, kā pasaulslavenu filmu var izdzīvot ar galdaspēles palīdzību. Mans vērtējums 9 balles.

Kristaps

Iepriekšējais raksts Dāvanu ceļvedis — spēles diviem spēlētājiem

Atstāt komentāru

Komentāri parādīsies pēc tam, kad tiks apstiprināti

* Obligātie lauki

0