Izlaist līdz saturam
“Spārnotie” Latvijas čempionāts 2022

“Spārnotie” Latvijas čempionāts 2022

Šī gada 22. oktobrī Bārā “lofts”, Matīsa ielā 8, norisināsies Brain Games rīkotais “Spārnoto Latvijas čempionāts 2022 ”, kurā dalībniekiem būs iespēja ne tikai jautri pavadīt laiku, bet arī cīnīties par dažādām balvām. Nāc un pierādi sevi!

BALVU FONDS

  • 1. vieta: Brain Games dāvanu karte 50€ + dāvana “Spārnotie” spēles uzfrišināšanai
  • 2. vieta: Brain Games dāvanu karte 35€ vērtībā.
  • 3. vieta: Brain Games dāvanu karte 25€ vērtībā.

KAD UN KUR?

Čempionāts šogad notiks 22. oktobrī no plkst. 11:00 bārā “lofts”, Matīsa ielā 8”

Neaizmirsti atzīmēties mūsu Facebook pasākumā!

PIETEIKŠANĀS

Pieteikšanās anketa

Dalības maksa 10 €. Samaksu veic pasākuma dienā skaidrā naudā (iepriekšēja reģistrācija ir obligāta jebkurā gadījumā) vai interneta veikalā. Vietu skaits čempionātā ir ierobežots, tāpēc neatliec reģistrāciju uz pēdējo brīdi! Sacensībās varēs startēt līdz 32 dalībniekiem.

Iespēja apgūt spēles “Spārnotie” noteikumus 13. oktobrī.

ČEMPIONĀTA NORISE

11.00 ierašanās

11.00–11.30 dalībnieku reģistrācija, 1. raunda spēlētāju sadalīšana pa galdiņiem (ierodoties pēc reģistrācijas laika, turnīrā piedalīties nebūs iespējams)

11.30 čempionāta atklāšana

11.45–13.15 1. raunds

13.30–15.00 2. raunds

15.00-16.00 pusdienu pārtraukums

16.00–17.30 3. raunds

17.45–19.15 Fināls

19.30–19.45 apbalvošana

Apreibinošo vielu lietošana un pārmērīga alkohola lietošana, kā arī agresīva uzvedība čempionāta laikā nav pieļaujama un draud ar diskvalifikāciju! Aizliegts traucēt vai palīdzēt citiem dalībniekiem! Mēs esam par tīru sportu!

 

“SPĀRNOTIE” ČEMPIONĀTA NOTEIKUMI

SPĒĻU DALĪBNIEKU SASTĀDĪŠANAS KĀRTĪBA UN VĒRTĒŠANA

Spēļu pasludināšana

Pirms katra raunda tiek publiskots datora sagatavots saraksts, kurā čempionāta dalībnieki ir sarindoti pa galdiņiem. Šajā sarakstā dalībnieki var noskaidrot tā galdiņa numuru, pie kura viņiem būs jāspēlē nākamā spēle, un doties uzmeklēt atbilstošo galdiņu.

Visi dalībnieki spēlē trīs raundus.

Pirmais raunds:

Spēlētāji datora noteiktā nejaušā kārtībā tiek sakārtoti pie galdiņiem. Pie katra galdiņa spēlē 3-4 spēlētaji.

Uzsākšanas kārtību spēlētāji nosaka ar izlozes palīdzību - pirms laukuma sagatavošanas spēlētaji neskatoties izvelk vienu kārti no putnu kavas, spēlētājs, kura izvilktajam putnam ir lielākais spārnu plētums (wingspan). Jau vairāki spēlētāji daļa pirmo vietu, viņi atkārto šo procesu līdz ir viens uzvarētājs. Šis spelētājs būs pirmais. Pēc izlozes izvilktos putnus iejauc atpakaļ putnu kavā.

Otrais un trešais raunds:

Spēlētāji pie galda tiek sakārtoti pēc ranga, blastoties uz iepriekšējo spēļu rezultātiem. Pirmo spēlētāju nosaka pēc izlaoses principa.

UZMANĪBU!

Sakarā ar ļoti saspringtu čempionāta laika grafiku, katra raunda laiks ir stingri ierobežots uz pusotru stundu. Kad nospēlēta jau stunda, spēlei tiks ieviests gājiena laika limits — 1 minūte. Ja spēle ilgst jau pusotru stundu, galdiņam tiek dotas vēl piecas minūtes spēles pabeigšanai. Tiklīdz ir nospēlēta 1 stunda un 35 minūtes, spēle tiek pārtraukta, atļaujot pabeigt tā brīža gājienu. Šādā situācija nav labvēliga nevienam dalībniekam, jo tiek zaudēti kopvērtējuma un ranga punkti.

Svarīgi!

Jāatceras, ka visas trīs pamatturnīra kārtas ir ar vienādu nozīmi.

Pēc trim kārtām četri labākie spēlētāji sasniegs finālu, kur sacentīsies par "Spārnotie" Latvijas čempiona titulu. Par Čempionu kļūs spēlētājs, kurš uzvarēs fināla spēlē. Vienādu punktu gadījumā augstāku vietu ieņem spēlētājs, kurš atradās augstāk rangā.

Spēlētāju rangs

Spēlētāju rangu nosaka trīs kritēriji (svarīguma secībā):

  • Iegūtā gala pozīcija (1. vieta - 5 punkti, 2.vieta - 3 punkti, 3. vieta, - 2 punkti, 4. vieta - 1 punki.)
  • Uzvarēto partiju skaits.
  • Proporcionāli pie galdiņa gūto punktu skaits. Triju spēlētāju spēlē rezultāti tiek proporcionāli pārrēķināti itkā tā būtu bijusi četru spēlētāju spēle.

KO DER IEVĒROT

  • Nevelc garumā gājienu! Cieni arī citu spēlētāju laiku! 

  • Kad esat beiguši spēli, ierakstiet rezultātus anketā un paziņojiet par spēles beigām! Uzvarētājs spēles anketu aiznes organizatoru galdiņam. Spēlētaji sakārto spēles komponentus, lai būtu ērti uzsākt jauna raunda izspēli.

  • Spēlētāji paši atbild par noteikumu ievērošanu. Ja spēlētāji veica kļūdu, kas uzreiz netika piefiksēta un spēlētāji jau veica citas darbības, tad šī situācija vairs nav aktuāla un spēle turpinās. Tomēr spēlētājiem jābūt godprātīgiem un jāievēro visi noteikumi! Atkārtotu kļūdu gadījumā spēlētājs var tikt sodīts ar diskvalifikāciju.

  • Pretinieku fiziska iespaidošana pirms, pēc vai spēles laikā, protams, ir pilnīgi nepieļaujama un nozīmēs dalībnieka diskvalifikāciju.

  • Ja esi nācis just līdzi vai arī esi čempionāta dalībnieks, kas savu spēli jau pabeidzis, tad, vērojot cita galdiņa spēli, ir aizliegts izteikt spēlētājiem dzirdamus komentārus un sniegt padomus. Iejaukšanās spēlē no malas (pat ar šķietami nekaitīgu repliku) var ietekmēt spēles iznākumu un tāpēc nav pieļaujama! Dalībnieks, kas veic šādu iejaukšanos, atkarībā no tās “kaitīguma pakāpes” var saņemt no brīdinājuma līdz pat diskvalifikācijai (galvenā tiesneša lēmums).

  • Visas spēles tiek spēlētas ar pamatspēles “Spārnotie” Latvijas versiju. Komunikācija spēles gaitā notiek latviešu valodā, taču visi spēles dalībnieki drīkst vienoties arī par citu valodu.

Neskaidrību un jautājumu gadījumā raksti turnīra organizatoram Jānim janis.bernans@brain-games.com.

Iepriekšējais raksts Dāvanu ceļvedis — spēles diviem spēlētājiem

Atstāt komentāru

Komentāri parādīsies pēc tam, kad tiks apstiprināti

* Obligātie lauki

0