Izlaist līdz saturam

Patchwork — stratēģiskā šūšana divatā!

Man vienmēr patīk piedāvāt uzspēlēt šo spēli. Tas izklausās apmēram šādi:

— Klau, vai gribi uzspēlēt Patchwork?
— Par ko tā ir?
— Nu, mēs veidosim lupatu segas un mērķis ir izveidot skaistāko no segām!

Ja kāds neko nav dzirdējis par Patchwork, tad neizpratnes skatiens ir tā vērts. 

Tematika:

Kā jau minēju, šai divu spēlētāju spēlē oponenti konkurē, kurš izveidos skaistāko (lasīt efektīvāko) lupatu deķi. Taisnības labad gan ir jāsaka, ka spēle ir diezgan abstrakta. Uz segas ir pogas, kas tiek izmantotas kā valūta, lai pirktu segas lauciņus, kas ir diezgan neloģiski, taču tematiskuma sajūta tiek radīta ar izciliem komponentiem.

Komponenti:

Spēle sastāv no 33 segas lauciņiem, no kuriem katrs ir citā formā un ar pavisam citu vizualizāciju. Kopā šie lauciņi izveido elegantu lupatu segu. Kā jau minēju, spēles valūta ir pogas, kuru ir ļoti daudz. Spēles komponenti ir labā kvalitātē un var skaidri redzēt, ka to vizuālais dizains ir pārdomāts. Lauciņi ir gan viegli lietojami mehāniski, gan vizuāli ļoti pievilcīgi.

Mehānikas:

Apskatos šī spēle nereti tiek salīdzināta ar tetri — kas ir muļķības, jo vienīgā līdzība ar tetri ir lupatu lauciņu formām. Spēles uzdevumi ir pavisam citi. Katram spēlētājam ir 9×9 liels laukums, kas pēc iespējas efektīvāk jāaizpilda ar lupatu lauciņiem. Spēlētājam ir jāizdara izvēle iegādāties vienu no trim pieejamiem lauciņiem, par kuru ir jāmaksā ar pogām un laiku. Samaksājot pogas, tās tiek atskaitītas no pogu rezerves, taču laiks tiek paiets uz priekšu spēles laukumā un ir ļoti vērtīgs resurss, jo katram spēlētājm tas ir ierobežots un nosaka, kad beigsies spēle. Lupatu lauciņi ir jāizvēlas gudri, jo jābalansē pogu un laika cena, kā arī jāskatās kāds ir lauciņa izmērs un vai tas ražo kādas pogas. Spēlei progresējot, katrs lauciņš, uz kura būs uzzīmēta poga(-s) ik pa laikam garantēs stabilu pogu ienākumu. Taču būtiski arī aizpildīt laukumu, jo spēles beigās katrs neaizpildītais laukums liek zaudēt 2 punktus, un nereti gadās redzēt negatīvus rezultātus. Spēles beigās uzvar tas, kuram ir visvairāk pogu.

Vairākspēlējamība:

ŠĪ ir ļoti taktiska spēle. Konstanti ir jābalansē vairāki elementi — pogu ienākums, laukuma aizpildīšana un laika patēriņš. Papildu līmeni rada aspekts, ka spēles otrajā pusē var būt sarežģīti aizpildīt laukumu, taču mans mīļākais elements ir tas, ka tu pilnībā pārredzi savu un oponenta laukumu un vari izdomāt, kuru lauciņu ņemt, lai oponentam apgrūtinātu dzīvi. Tieši šīs interaktivitātes dēļ vairākspēlējamība ir ļoti augsta, un praktiski katra spēle, ko līdz šim esmu izspēlējis bija aizraujošs prāta duelis.

Vērtējums:

Šis noteikti bija viens no maniem šī gada pārsteigumiem, ko izmēģināju un gandrīz momentāli iegādājos. Patchwork ir izcila divu spēlētāju spēle, ko ir vienkārši iemācīties, bet tai pat laikā tavs prāts tiek nemitīgi izaicināts. Īpaši spēli iesaku pāriem, kuriem patīk vakarus aizpildīt ar intelektuālām nodarbēm. Tāpat šī ir lieliska spēle šaha faniem. Noteikti iesaku pamēģināt — vērtējums 8 no 10.

Kristaps

Spēli vari iegādāties Brain Games veikalā K. Barona ielā 55 vai arī interneta veikalā: Patchwork

Vērtējums Board Game Geek: 7.8 

Attēli: Board Game Geek

 

Iepriekšējais raksts Dāvanu ceļvedis — spēles diviem spēlētājiem

Atstāt komentāru

Komentāri parādīsies pēc tam, kad tiks apstiprināti

* Obligātie lauki

0