Izlaist līdz saturam
Latvijā radītā spēle „ICECOOL“ turpina gūt panākumus

Latvijā radītā spēle „ICECOOL“ turpina gūt panākumus


Viena no pasaulē visvairāk apbalvotajām bērnu spēlēm ir radīta tieši Latvijā — tā ir spēle „ICECOOL“, kurā pingvīni spēlē ķerenes un viņu uzdevums ir savākt zivis. Šīs spēles radītāji ir spēruši soli uz priekšu un kopā ar sadarbības partneriem Igaunijā izveidojuši digitālo versiju.
„ICECOOL“ oriģināli izveidota kā pingvīnu ķerenes. Pingvīniem jāsavāc zivis. Viens pingvīns ir dežurants, kurš mēģina noķert pārējos.

Spēle, kas sākotnēji domāta visiem vecumiem, pateicoties pingvīniem un spēles darbībai skolā, visvairāk lauru savākusi tieši bērnu spēļu kategorijās. Spēles uzvaras gājiens sākās jau 2016. gadā, kad to izgudroja.

„Pēc tam sekoja vairāk nekā 20 starptautiskas balvas un principā „ICECOOL“ ir viena no visapbalvotākajām bērnu galda spēlēm pasaulē,“ pastāstīja SIA „Brain Games“ īpašnieks Egils Grasmanis. „Galvenā balva, ko mēs ieguvām 2017. gadā ir tāds galda spēļu industrijas „Oskars“ — Vācijas galvenā balva „Kinderspiel des Jahres“. Tas ir augstākais sasniegums gan mums kā spēļu autoriem, gan mums kā spēļu izdevējiem. Ar to mēs tiešām varam lepoties.“

Pateicoties „ICECOOL“ popularitātei visā pasaulē, ar Latvijas uzņēmējiem vēlas sadarboties arī citi pasaulē nozīmīgi zīmoli.

Sadarbībā ar Igaunijas kompāniju pingvīnu spēlei radīta arī digitālā versija. Spēle veidota „Roblox“ daudzfunkcionālajai videi, kuru ik dienu apmeklē 50 miljoni lietotāju visā pasaulē. Tas ir mēģinājums spēlei piesaistīt jaunu auditoriju. Un lai gan varētu šķist, ka pašlaik viss kļūst tikai digitāls, par to, ka arī no kartona un citiem materiāliem veidotās galda spēles joprojām ir populāras, apstiprina uzņēmuma lēmums izveidot tepat Mārupē Baltijā lielāko galda spēļu ražotni, kurai klientu loks ir visa Eiropa.

„Pieprasījums tikai aug, galda spēles ir visstraujāk augošais segments starp rotaļlietām,“ uzsver „Brain Games“ īpašnieks Egils Grasmanis.

Uzņēmumā norāda — galda spēles ir nenovērtējamais kopā ar draugiem un ģimeni pavadītais laiks. Vēl viens segments, ko pavisam nesen atvērtajā galda spēļu ražotnē uzņēmums sācis attīstīt ir pužļu komplekti, tajā skaitā ar Latvijas mākslinieku attēliem.

Rakstu veidoja LTV Panorāma.

Iepriekšējais raksts ICECOOL diena 2023
Nākamais raksts Spēles “Living Forest” apskats

Atstāt komentāru

Komentāri parādīsies pēc tam, kad tiks apstiprināti

* Obligātie lauki

0