Izlaist līdz saturam
11 spēles jautrākām ballītēm

11 spēles jautrākām ballītēm

Tuvojas svētku periods, un tu noteikti dosies uz kādu ballīti, vai varbūt pie tevis draugi nāks uz viesībām, vai arī, iespējams, tev katra diena ar ģimeni ir kā ballīte. KĀ sagatavoties šiem pasākumiem? Vai vispār var garantēt, ka visiem tur būs ko darīt? Jā, ja sekosi šim ballīšu izdzīvošanas ceļvedim!

Situācija #1 Daudz viesu

Neticami, bet ballītēs gadās, ka ieradušies daudz viesu un šajās situācijās iesakām šīs divas spēles:

  • “Codenames”, nu jau var teikt klasisko, ballīšu spēli var spēlēt gandrīz neierobežots skaits spēlētāju. Viss, kas ir jāizdara, ir jāsadalās divās komandās un katrai komandai jāievēl tās kapteinis. Kapteiņiem jādod komandas biedriem pavedieni, lai viņi tos spēj atminēt pirms otras komandas. Minēšanu pavisam unikālu padara tas, ka visi vārdi jau ir atklāti uz galda, bet jābūt uzmanīgiem, lai nepalīdzētu otrai komandai, netīšām atminot tās vārdus.
  • “Spyfall 2” sevī iekļauj jau plaši pazīstamo “nodevēja” spēles mehāniku, taču tā ir ļoti unikāla. Tā labi der lielākai draugu grupai, kura meklē sev jaunu, unikālu un jautru komunikācijas spēli, kurā nav izteikti jāmelo. Šai spēlei pat nav īsti vajadzīgs galds, lai spēlētu, un to var darīt arī pie vakariņu galda.

Situācija #2 Negribas neko mācīties!

Ne vienmēr ir daudz laika stāstīt noteikumus. Tad nu šīs trīs spēles būs īstās:

  • “Tikai viens” ir unikāla ar to, ka visi esam vienā komandā. Viens ir minētājs, kuram jāatmin dotais vārds, par ko visi pārējie dod viena vārda pavedienu. Ja vairāki spēlētāji iedod vienu un to pašu pavedienu, šie pavedieni jāizdzēš. Turklāt pavedienu devēji nedrīkst sarunāties! Aiziet! 
  • “Black stories” — viens spēlētājs būs vadītājs, kurš atbildēs uz pārējo spēlētāju jautājumiem par stāstu. Spēlētājiem jāuzdod jautājumi, uz kuriem var atbildēt ar ”jā” vai “nē”. Mērķis ir uzzināt pilno stāstu. Vai var būt vēl vienkāršāki noteikumi?

 

  • “Saboteur” sērija — kurš nemāk spēlēt “Saboteur”? Tu?! Nu tad aiziet — viss, kas jādara, jāizspēlē kārts vai tā jānomet. Mums kā rūķīšiem jātiek pēc zelta. Ja vien tu neesi sabotieris… Nu tad tikai saturies!

Situācija #3 Mēs esam pārāk stilīgi priekš galda spēlēm!

Jā, jā, mēs zinām — tīņiem un stilīgajiem jau pietiek savu problēmu, lai vēl darītu, ko tik neveiklu kā spēlētu galda spēles. Taču šīs spēlēs ir spēlējuši pasaulē populāri youtuberi un strīmeri:

  • “Mimic Octopus” ir slepeno lomu un dedukcijas spēle ballītēm, kurā spēlētājiem ir radoši jādižojas un pārdroši jāizliekas par to, kas viņi nav.

 

  • “What Do You Meme?” un/vai “Cards Against Humanity” ir ļoti vienkāršas, bet tajā pašā laikā arī ļoti smieklīgas. Katru raundu viens ir tiesnesis un izlozē teikumu vai bildi, kam pārējie spēlētāji izvēlas vienu no savām teksta kārtīm kā atbilstošāko. Tad tiesnesis izvēlas uzvarētāju, kuram piešķir punktu. Diskusijas un smiekli nekad neizpaliek par visiem iesniegtajiem variantiem.
  • “Shit Happens” spēlētāji cenšas novērtēt un pareizi sarindot dažādas grūtas dzīves situācijas pēc iespējas precīzāk. Katra kārts attēlo kādu šausmīgu notikumu, kas varētu atgadīties arī ar tevi, kā, piemēram, bišu spieta uzbrukums vai arī sava tēva plikumu ieraudzīšana.

Situācija #4 Ak nē, neviens neteica, ka te būs bērni!

Tikai mieru — mums ir arī kaut kas bērniem. Arī lielajiem bērniem (nu tā ka pieaugušiem) būs jautri:

  • “Cortex Disney” spēs asināt visas tavas prāta spējas taustes izaicinājumos, dubultniekos, loģiskajā secībā, labirintos, krāsu uzdevumos, kā arī citos. Un tas viss kopā ar krāsainajiem tēliem no Disneja pasaules! Kāpēc tavi bērni vēl šo nav spēlējuši?
  • “Halli Galli Twist” ir viena no populārākajām reakcijas spēļu sērijām Baltijā gan lieliem, gan maziem. Veiciet gājienu, atklājot kārtis. Tiklīdz atklātajās kārtīs ir redzami tieši pieci objekti vienā krāsā vai no viena veida, spēlētāji cenšas uzsist pa zvaniņu. Pirmais, kurš to izdara, atklātās kārtis paņem sev. Spēles mērķis ir iegūt visvairāk kāršu. Ātra, vienkārša un aizraujoša. SARGIET PIRKSTUS!

Iepriekšējais raksts Prāta vingrinātāji asākiem prātiem
Nākamais raksts Brain Games izdod 18 jaunas spēles un jaunu pužļu līniju

Atstāt komentāru

Komentāri parādīsies pēc tam, kad tiks apstiprināti

* Obligātie lauki

0