Izlaist līdz saturam
Iegādājies „Spārnotos“ un atbalsti Latvijas putnus

Iegādājies „Spārnotos“ un atbalsti Latvijas putnus

Iegādājoties „Spārnotos“, tiek ziedoti 0,50 EUR Latvijas putnu atbalstam!

Par biedrību

Latvijas Ornitoloģijas biedrība (LOB) ir 1985. gadā dibināta sabiedriska organizācija, kurā var iestāties ikviens interesents. Biedrības misija saglabāt daudzveidīgu un dzīvotspējīgu Latvijas savvaļas putnu faunu. LOB mērķis ir sekmēt tādu apstākļu saglabāšanos, kas ļautu ilgstoši pastāvēt visām ar Latvijas teritoriju dabiski saistītajām putnu populācijām.

Latvijas Ornitoloģijas biedrība iestājas par dabas daudzveidību cilvēku un putnu labklājības vārdā jau vairāk nekā 30 gadus. Biedrība rūpējas par savvaļas putnu izpēti, aizsardzību un dzīvesvietu saglabāšanu pateicoties vairāk nekā 600 biedriem, kuriem piepulcēties aicināts ikviens interesents.

Kopš 1994. gada biedrība Latvijā pārstāv starptautisko putnu aizsardzības organizāciju savienību „BirdLife International“ un kopš 2001. gada ir pilntiesīgs „BirdLife“ partneris.

LOB veic savvaļas putnu izpētes un aizsardzības, kā arī biedru un plašākas sabiedrības izglītošanas pasākumus, izdod žurnālu „Putni dabā“, sadarbojas ar valsts un sabiedriskām dabas aizsardzības organizācijām (vairāk informācijas: www.lob.lv).

Kāpēc ziedot?

Putni priecē cilvēkus ar savām skaistajām dziesmām un krāšņajiem tērpiem. Cilvēki var priecāties par putnu sniegtajām unikālajām dabas izrādēm. Putni ir redzamākā un atraktīvākā dzīvās dabas daļa. Tie ir arī pirmie, kas mums „pastāsta“ par norisēm dabā par gadalaiku maiņu, cik atbildīgi saimniekojam, kas sagaida mūs pašus, ja turpināsim rīkoties bezatbildīgi. Putnu skaita samazināšanās laukos liecina par pārmērīgu ķīmijas lietošanu, savukārt mežu putnu skaita lejupslīde mums stāsta par problēmām mežu apsaimniekošanā. Putni ir vēstneši ar informāciju par to, kas sagaida mūs pašus cilvēkus. Latvijā visvairāk putnus apdraud dzīvesvietu zudums samazinās piemērotu vietu putnu ligzdošanai mežos, laukos, ūdeņos.

Tāpēc mēs (Latvijas Ornitoloģijas biedrība) pētām putnus un veicam putnu uzskaites (lai zinātu, kuriem putniem un kurās vietās klājas visgrūtāk), aktīvi pārstāvam dabas aizsardzības intereses sarunās ar lēmumu pieņēmējiem un veicam darbu pie konkrētu putnu dzīvesvietu aizsardzības, kā arī organizējam pasākumus un izdodam materiālus sabiedrības izglītošanai.

Kur nonāks ziedojumi?

Ziedojumi pārtaps labos darbos Latvijas savvaļas putnu un līdz ar to arī cilvēku labklājības uzlabošanai. Konkrētāks mērķis ir sabiedrības izglītošana, kuras ietvaros darbojas arī LOB izglītības programma ar galveno mērķauditoriju bērnu, jauniešu un ģimeņu vidū.

Iepriekšējais raksts Dāvanu ceļvedis — spēles diviem spēlētājiem

Atstāt komentāru

Komentāri parādīsies pēc tam, kad tiks apstiprināti

* Obligātie lauki

0