Izlaist līdz saturam

Galda spēļu rīki

Galdaspēļu hobijam augot, tiek izdomāti arvien jauni rīki ar kuriem var atvieglot vai papildināt spēlēšanas pieredzi. Šai aprakstā padalīšos ar četriem, kurus pats lietoju un kuri man šķiet lietderīgi. Aprakstā nebūs iekļauta Board Game Geek (BGG) aplikācija vai vietne, jo par to varētu rakstīt atsevišķu rakstu sēriju, bet iesaku visiem izmantot platformu (īpaši aplikāciju), lai tādā veidā organizētu savu kolekciju.

Chwazi

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tendadigital.chwaziApp

Chwazi ir super vienkārša aplikācija, kas ļauj noteikt pirmo spēlētāju. Respektīvi, katrs spēles dalībnieks uzliek uz telefona ekrāna pirkstu un telefons nejauši izvēlas vienu no uzliktajiem pirkstiem. Aplikāciju izmantoju praktiski katrā spēlē, īpaši spēlēs, kas iesaka muļķīgus veidus, kā noteikt 1. spēlētāju. Aplikācija kalpo lieliski arī daudzu spēlētāju spēlēs, vai vienojoties, kura kārta tīrīt kaķa podu.

Quick Score

https://play.google.com/store/apps/details?id=cukurwate.quickscore

Šī ir Latvijā (Jelgavas Galda spēļu klubā) radīta aplikācija, kas ļauj ērti saskaitīt spēles punktus. Protams, ir spēles, kurām ir punktu skaitīšanas laukumi vai speciālas lapiņas, kur pierakstīt rezultātu, taču daudzās spēlēs, kā, piemēram, Kingdomino, Carcassonne vai Seasons nav izveidota laba sistēma punktu skaitīšanai, tāpēc šāda aplikācija laiku pa laikam ir ļoti noderīga. Mehānika ir vienkārša - aplikācijā ievada spēles dalībniekus un jebkurā brīdī var pieskaitīt vai atņemt punktus.

Boardgame Ranking Engine

https://www.pubmeeple.com/board-game-ranking-engine/

Ja jūs esat kā es, tad jums arī patīk skatīties un veidot dažādus topus, salīdzināt savas spēles utt. Taču cilvēkam ir grūti paskatīties uz savu kolekciju un objektīvi novērtēt mīļākās spēles, tāpēc tam var izmantot speciālu rīku. Ranking Engine ļauj pašam ierakstīt spēles vai (prātīgāk) atlasīt tās no BGG konta, un tad sākas novērtēšanas process, kurā visu laiku tiek pretstatītas divas spēles no kurām jāizvēlas tikai viena. Process var būt ilgs, un, ja ir vairāk spēļu, tas var paņemt pat stundu, bet pamazām, savā starpā sacenšoties, tiek noteikta tava mīļākā spēle. Turklāt tas ir daudz objektīvāk, jo var nākties pieņemt grūtus lēmumus un izvēlēties starp divām ļoti mīļām spēlēm.

Board Game Motivation Profile

https://apps.quanticfoundry.com/surveys/start/tabletop/

Šī ir profesionāļu veidota aptauja, kurā, atbildot uz dažādiem jautājumiem, tiek novērtēts, kāda tipa spēlētājs tu esi. Rezultātā tiek izveidots atbilžu novērtējuma režģis, kurā tiek vērtēts, cik būtiski ir tādi kritēriji kā konflikti spēlēs, stratēģija, askētisms vai sociālais aspekts (pielikumā mans režģis). Tests ir interesants un labi sagatavots, tāpēc ieteiktu vismaz vienu reizi to izpildīt katram spēļu entuziastam.

Iepriekšējais raksts Dāvanu ceļvedis — spēles diviem spēlētājiem

Komentāri

Anete - 7 jūnijs, 2019

Tiem, kam patīk statistika, cipariņi un ir BGG konts: http://boredgamertools.com

Ja gribas ideālo mūziku pie konkrētās spēles, un negribas rakties pa youtube vai traucē dziesmas ar vārdiem: https://melodice.org

Nezini ko no savas BGG kolekcijas spēlēt? :
https://cardboardbutler.blob.core.windows.net/cardboardbutler/index.html
Vai arī
http://www.boardgamecaddie.com/

Vai arī gribi sagatavot īsu spēļu vakara izvēli spēlēm kādam pasākumam (burtiski galda spēļu ēdienkarti):
https://boardgamemenu.com/

Vēl protams var pieminēt Dized app, kuram tiek pievienoti jauni noteikumi spēlēm.
Un laikam visas lapas, kas saistās ar online galda spēļu spēlēšanu būs citā reizē (:… (Tabletopia, BoardGameArena…)

Atstāt komentāru

Komentāri parādīsies pēc tam, kad tiks apstiprināti

* Obligātie lauki

0