Izlaist līdz saturam
Divatā pie spēļu galda

Divatā pie spēļu galda

Ne vienmēr visiem ir iespēja satikties plašā kompānijā, lai spēlētu galda spēles. Dažreiz mājās esat tikai divatā. Tas ir pietiekami daudz, lai baudītu izcilas spēles!

Divu spēlētāju spēles ir salīdzinoši populārs žanrs. Turklāt divu spēlētāju spēles mēdz būt ļoti dažādas, sākot ar izmeklēšanas spēlēm un spēlēm, ko var spēlēt arī vairāki spēlētāji, un beidzot ar pāru sadarbības spēlēm un saspringtiem labo un ļauno spēku dueļiem.

“Patika tā spēle, gribu kaut ko līdzīgu diviem spēlētājiem”

Iespējams, ka esi spēlējis spēli, kas izcili iespiedusies atmiņā; lieliski pavadīts laiks ar draugiem visa vakara garumā. Gribi uzdāvināt kaut ko līdzīgu kādam draugam vai tuvam cilvēkam. Pirmkārt, uzreiz vērts aplūkot, kādam spēlētāju skaitam paredzēta šī spēle, jo iespējams to var spēlēt arī divatā. Piemēram, spēli “Carcassonne” ļoti labi var spēlēt divatā — tas pat ir ļoti daudzu spēlētāju iecienītākais veids, kā to darīt. Tāpat divatā var spēlēt arī “Flamecraft”, “Spārnotos”, “Pandemic” un daudzas citas spēles, kuras izcili derēs arī gadījumos, kad ciemos atnāk draugi.

Ja konkrēto spēli nevar spēlēt divatā, tad iespējams tai ir atsevišķa divu spēlētāju versija, kurā spēles pamatprincips pielāgots tieši diviem spēlētājiem. Nereti šādas versijas tiek uzskatītas par tikpat labām vai pat labākām nekā oriģinālajām. Viens no piemēriem ir “7 Wonders”, kas ir izcila spēle trīs līdz septiņiem spēlētājiem, savukārt “7 Wonders: Duel” ir divu spēlētāju versija, kas daudzu acīs ir pat pārāka par savu titulēto lielo brāli.

Pielāgotas divu spēlētāju versijas ir arī “Codenames: Duet”, “Saboteur Duel”, “Imhotep: The Duel”, “Splendor Duel” un citām spēlēm.

Izmeklē noziegumus kā Šerloks Holmss un doktors Vatsons

Pat Šerloks Holmss, kurš ir viens no visu laiku zināmākajiem detektīviem, paļāvās uz savu pārinieku doktoru Vatsonu. Tieši tāpēc izmeklēšanas spēles parasti vislabāk ir spēlēt divatā!

Neatkarīgi no tā, vai tu izvēlies kādu no izlaušanās spēlēm “EXIT”, šķetini noziegumus “MicroMacro: Noziegumu pilsētā”, meklē vainīgos “Cronicles of Crime” pasaulē, tēlo detektīvu spēlē “Detective: A Modern Crime Game” vai jebkurā citā izmeklēšanās spēlē, vienmēr ir patīkami, ja tev blakus ir savs doktors Vatsons, ar kuru kopā atšķetināt pat vismīklainākos notikumus.

Magnētiskas cīņas diviem

Viena no pēdējo gadu karstākajām spēlēm ir magnētu spēle “Kluster”. Un ne velti! Tā ir pavisam vienkārša, bet ļoti azartiska spēle, kurā spēlētāji mēģina pirmie izvietot ierobežotā laukumā savus magnētus tā, lai tie nesaskartos. Bet magnētiem gluži kā cilvēkiem, patīk cieši apskaut vienam otru. Ja magnēti salīp kopā, tie jāņem atpakaļ savos krājumos. Pirmais spēlētājs, kurš izlicis visus magnētus uzvar! Jaunums diviem spēlētājiem — "Kluster DUO".

Runājot par divu spēlētāju magnētiskajām cīņām, mēs nevaram nepieminēt “KLASK”, kas ir tāds kā mazāka formāta gaisa hokejs, kurā spēlētāji ar magnētisku kauliņu palīdzību cenšas bumbiņu raidīt pretinieku bedrītē jeb vārtos.

Episku varoņu episkie dueļi

Kas uzvarētu divkaujā — Robins Huds vai Drakula? Neredzamais cilvēks vai Džekils un Haids? Velociraptors vai Zirnekļcilvēks? Ir tikai viens veids kā to noskaidrot — “Unmatched”!

“Unmatched” ir spēļu sistēma, kur katrs no spēlētājiem izvēlas kādu no varoņiem un ar kāršu palīdzību veic dažādus manevrus un uzbrukumus, lai uzvarētu neticamajās divkaujās.

Katrs spēles komplekts nāk ar saviem varoņiem, kurus visus var kombinēt pēc saviem ieskatiem. Pašu spēli var spēlēt arī komandās divi pret divi vai arī līdz četriem spēlētājiem, katram spēlējot par sevi.

Vienai no atzītākajām duelēšanās spēlēm “Summoner Wars” pirms diviem gadiem tika veikta revīzija un arī šī izcilā spēle tagad ir pieejama ar noslīpētiem noteikumiem un daudz dažādām frakcijām, kas gatavas maģiskai divkaujai.

Vairums kolekcionējamo kāršu spēļu ir paredzētas divu spēlētāju dueļiem. Turklāt vairumam no tām ir pieejami speciāli starta komplekti, lai sāktu savas “Pokemon” trenera gaitas, “Yu-Gi-Oh!” ēnu valstības dueļus, “Digimon” cīņas vai kaujas “Magic the Gathering” pasaulēs.

Uzmet un pieraksti spēles

Viena no populārākajā spēļu kategorijām, kas izcili piemērotas diviem spēlētājiem ir uzmet un pieraksti tipa spēles. “Clever”, “Railroad Ink” un “Welcome to…” ir pāris no variantiem.

Turklāt, ja meklē nelielu dāvaniņu, kādam, kam jau ir šīs spēles, tad vērts aplūkot kādu no nelielajiem paplašinājumiem. “Clever” sērijas spēlēm pieejami jauni bloknoti, kuros ir atšķirīgs lauciņu izkārtojums, savukārt “Railroad Ink” ir nopērkami kauliņu paplašinājumi, kas katrs spēlei pievieno jaunu kauliņu ar saviem noteikumiem.

Mūsu spēļu klāsts ir plašs un mums ir pieejamas dāvanas dažādām situācijām. Taču, ja vēl arvien neesi drošs, dodies uz kādu no mūsu veikaliem, kur pārdevēji ar prieku tev pastāstīs vairāk un palīdzēs atrast īsto spēli!

Iepriekšējais raksts Pavadi laiku ar ģimeni — TOP spēles, ko spēlēt ģimeniskās noskaņās
Nākamais raksts Aizraujošas dāvanas par saprātīgu cenu

Atstāt komentāru

Komentāri parādīsies pēc tam, kad tiks apstiprināti

* Obligātie lauki

0