Izlaist līdz saturam
Dāvanu ceļvedis — spēles pusaudžiem

Dāvanu ceļvedis — spēles pusaudžiem

Meklējot Ziemassvētku dāvanas, vieni no izaicinošākajiem sarakstā noteikti ir pusaudži, jo ko gan tie vēlas saņemt svētkos šogad? Viens no variantiem noteikti ir galda spēles, ko viņi varēs spēlēt kopā ar draugiem kā mierīgos vakaros, tā jestrās ballītēs.

"EXIT" spēle

Mierīgākai gaisotnei jauniešiem, kam patīk noziegumi, mistērijas un izcili piemērotas būs izlaušanās spēles “EXIT”. Tā ir unikāla izlaušanas istabas pieredze, kas ietverta nelielā kartona kastītē.

Gluži kā parastās izlaušanās spēlēs, arī “EXIT” galda spēles mērķis ir pēc iespējas ātrāk atrast ceļu laukā no kādas sarežģītas situācijas, kurā esam iestrēguši. Spēlētājiem jārisina mīklas, jāloka un jāplēš pavedieni, kopīgi pārejot uz nākamo telpu un soli tuvāk izejai. Vai tu spēsi izlauzties un atrast ceļu brīvībā?

Pašlaik latviešu valodā ir pieejamas četras spēles versijas — “Pamestā būdiņa”, “Slepenā laboratorija”, “Faraona kapenes” un “Mirušais Austrumu ekspresī”. Izlaušanās no pamestās būdiņas vai laboratorijas ir izcila pirmā “EXIT” spēle, bet izaicinošākajiem mīklu šķetinātājiem iesakām meklēt slepkavu Austrumu ekspresī.

Nākamgad šīm spēlēm pievienosies arī citas “EXIT” daļas, kas būs lokalizētas un tulkotas latviešu valodā. Bet, ja angļu valoda nav šķērslis, tad “EXIT” spēļu izvēle būs daudz plašāka.

Uz sākumu

MicroMacro: Noziegumu pilsēta

Ja meklē spēli pusaudžiem, bet gribi kaut ko oriģinālu un atšķirīgu no pārējām galda spēlēm, tad “MicroMacro: Noziegumu pilsēta” ir tava izvēle. Šajā spēlē izmeklēšanas spēle sastopas ar “Kur ir Vallijs?”, jo visa spēle ir viena liela noziegumu karte, kurā attēloti simtiem personāži un to piedzīvojumi.

Spēlētajiem jāatrisina 16 noziegumi, izsekojot personāžus, kas ik pa nelielam posmam attēloti spēles kartē, tādejādi veidojot to hronoloģisku dienas gaitu. Tā kā visā kartē savīti neskaitāmu personāži, neskaitāmos laikos, izsekot pareizajiem var kļūt īpaši izaicinoši, ņemot vērā, ka spēlētājiem jāievēro arī dažādas apslēptās detaļas.

Spēle pērn saņēma gada labākās spēles balvu jeb “Spiel des Jahres”, bet šogad tai klajā nāca jau trešā spēles versija. Pačukstēsim priekšā, ka drīzumā latviski pieejama būs arī “Noziegumu pilsētas” otrā daļa.

Uz sākumu

Chronicles of Crime

Ja iepriekš esi domājis, kā tas ir — būt kriminālo lietu izmeklētājam, tad “Chronicles of Crime” tev ļauj sajusties kā Horācijam Keinam vai Gilam Grisomam, kurš veic izmeklēšanu un mēģina noķert slepkavu. Šajā spēlē, izmantojot QR kodu skenēšanu, var iegūt dažādu informāciju un atšķetināt pat grūtākos izmeklēšanas noslēpumus.

Uzreiz droši vien rodas jautājums, vai šo informāciju nevarēja uzdrukāt, piemēram, kartītes aizmugurē vai kādā scenāriju grāmatā? Ir ļoti labs iemesls, kāpēc tika izvēlēts tieši šāds variants. Katrs pavediens, katra lokācija, katrs cilvēks dažādās misijās var spēlēt krasi atšķirīgu lomu. Tas nozīmē, ka ar vienām un tām pašām kārtīm iespējams izspēlēt dažādus scenārijus.

Limitētam pamatspēles saturam tiek piešķirtas teju bezlimita iespējas. Spēles cienītāji internetā jau publicējuši savus „noziegumus“, ko jebkurš interesents var izmēģināt arī savā spēlē.

Spēlei pieejamas arī tematiskās versijas, kā “Chronicles Of Crime 1400” un “Chronicles Of Crime 1900”, kurās spēlētāji risina attiecīgā laika posma noziegumus Parīzē.

Uz sākumu

Codenames

Lielāku kompāniju cienītājiem patiks „Codenames” — vārdu minēšanas spēle komandām, kas lieliski piemērota kā ģimenei, tā arī draugu kompānijai. Spēlē „Codenames” divas komandas sacenšas, kura pirmā nodibinās kontaktu ar visiem saviem aģentiem. Spiegu vadoņi viens pēc otra dod savai komandai norādes. Tās sastāv no viena vārda, kas sasaistāms ar vairākiem segvārdiem uz galda. Viņu komandas biedri cenšas uzminēt savas komandas vārdus, izvairoties no otras komandas aģentiem.

Visi, protams, vēlas izvairīties no slepkavas, kas paslēpies zem viena no vārdiem. Ja kāda komanda uzdursies šim tipāžam, tā uzreiz zaudēs spēli.

Spēlei pieejama gan klasikā versija ar vārdiem, gan “Codenames: Pictures”, kur vārdi aizstāti ar ilustrācijām. Tāpat veikalos var atrast arī divu spēlētāju versiju “Codenames: Duet”, kas būs piemērota pāriem.

Uz sākumu

Black stories

Ļoti laba izvēle dāvanai pusaudzim būs kāda no „Black stories” spēlēm. Tās ir patiesi lieliskas spēles, jo tām nav nepieciešams galds vai kāda cita spēles virsma, kā arī spēli var sākt spēlēt uzreiz, jo nav nepieciešams nekāds sagatavošanās process.

Viens no spēlētajiem ir vadītājs, kurš pārējiem nolasa daļu no kāda piķa melna stāstiņa, savukārt pilno stāstu viņš iepazīst vienatnē. Pārējiem spēles dalībniekiem ir jāuzdod jautājumi, uz kuriem var atbildēt ar “jā” vai “nē”, līdz viņi atšķetina pilno notikumu. Par muļķīgiem jautājumiem nav jābaidās, jo tieši tie visbiežāk var aizvest pie īstā atminējuma, kurš pārsteigs visus.

„Black stories” spēļu lielākā priekšrocība ir, ka to var spēlēt jebkur — braucot mašīnā, ejot pārgājienā, sēžot dīvānā vai gaidot vilcienu.

Uz sākumu

What do you meme?

Ja tu meklē kaut ko pavisam vienkāršu un jautru, kas no viedtālruņiem spēs atraut jauniešus, “What Do You Meme?” ir izcila izvēle. Tajā spēlētajiem apraksti jāsavieno ar populāriem mīmiem, izveidojot smieklīgākās kombinācijas. Spēlētāji smiesies, vēderus turēdami!

Iespējams, ka kādam jau šī spēle ir. Tādā gadījumā viņš noteikti priecāsies saņemt kādu no šīs spēles paplašinājumiem, kas pievienos jaunus attēlus, jaunas tekstu kārtis un neskaitāmas apreibinoši smieklīgas attēlu un tekstu kombinācijas.

Uz sākumu

KLASK

Aktīvāku spēļu cienītājiem patiks veiklības spēle “KLASK”, ko uzspēlēt gan ar ģimeni, gan draugiem. Tā ir inovatīva spēle, kurā divi spēlētāji sacenšas, ar magnētu palīdzību vadot savu figūru un cenšoties iesist bumbiņu pretinieka vārtos. Lai padarītu spēli interesantāku, spēlētājiem jāuzmanās, lai neiekristu savos vārtos, nezaudētu kontroli pār savu figūru, un jāizvairās no baltajiem magnētiem, kas atrodas laukumā.

“KLASK” ir spēle diviem spēlētājiem un to var izspēlēt desmit minūšu laikā. Spēles īsais laiks ir priekšrocība, jo vienmēr var uzrīkot mazu turnīru ģimenes vai draugu lokā. Spēles noteikumi ir izstāstāmi vienā elpas vilcienā, un pati spēle ir tik ļoti ātra un dinamiska, ka ar vienu partiju būs par maz!

Uz sākumu

Iepriekšējais raksts Dāvanu ceļvedis — spēles diviem spēlētājiem

Atstāt komentāru

Komentāri parādīsies pēc tam, kad tiks apstiprināti

* Obligātie lauki

0