Izlaist līdz saturam
Dāvanu ceļvedis — ballītēm

Dāvanu ceļvedis — ballītēm

Galda spēles bieži vien cilvēkiem asociējās ar kaut ko bērnišķīgu, kas domāts sākumskolas bērniem vai arī tieši pretēji — kaut ko sarežģītu ar neskaitāmiem noteikumiem, kuri galda spēļu nezinātājiem tikai sagādā galvas sāpes. Tomēr ir arī tādas spēles, kuras ideāli derēs jebkurā ballītē, jo tām ir pavisam vienkārši noteikumi, turklāt bieži vien tās sagādās smieklus līdz asarām.

Katrs droši vien esam piedzīvojuši vakaru pie ugunskura, kur sarunu gaitā kāds uzdod noslēpumainu jautājumu vai izstāsta īsu stāstiņu, kas raisa iztēli un liek uzdot jautājumus, lai mēģinātu atkost, kā viss noticis un aizsācies.

  • Black Stories
  • Spyfall 2
  • Codenames
  • Tikai viens
  • What Do You Meme?
  • Schummel Hummel

Black stories

Neatkarīgi no tā, vai esi ko šādu piedzīvojis, vai interese radās tikko, lasot šo aprakstu, “Black stories” būs lieliska spēle tev un tavai draugu kompānijai! Spēlē iekļauti 50 tumši, aizraujoši un noslēpumaini stāstiņi, kas rosinās iztēli un liks domāt visam draugu pulciņam.

Spēli var ērti spēlēt mašīnā, pie ugunskura, klajā laukā vai uz mājas jumta, kur vien varat droši noturēt rokās kārti un to izlasīt!

Katrai kārtij no vienas puses ir uzrakstīts pilnais notikuma apraksts vai atrisinājums, bet otrā pusē ir tikai izaicinošs, noslēpumains teikums vai frāze kopā ar attēlu. Tiek izvēlēts viens spēlētājs, kas uzņemsies vadītāja lomu, izlasot pie sevis visu pilno stāstu un citiem spēlētājiem priekšā nolasot tikai pavedienu. Tagad ir pārējo spēlētāju kārta uzdot jautājumus, uz kuriem var atbildēt ar “jā” vai “nē”, un censties saprast, kas novedis pie konkrētās situācijas.

Spēle oriģināli paredzēta kā sadarbības spēle, lai atrisinātu noslēpumu draudzīgi kopā, taču, ja tavai draugu grupiņai patīk sāncensība, variet to pārvērst par sacīkstēs, spēlē uzvarot tam, kurš atklājis visvairāk mistērijas spēles gaitā!

 

Ja pirmā “Black stories” spēle ātri ir cauri, neuztraucieties — mums ir vēl citas!

Spyfall 2

Pārbaudiet savas dedukcijas, pieķeršanas un mānīšanas prasmes! Jūsu vidū ir spiegs, iespējams, pat vairāki! Centieties tos noķert, pirms viņi noskaidro, kur jūs atrodaties! “Spyfall 2” ir jautra ballīšu spēle cilvēkiem, kam patīk slēpto lomu un slepeno plānu spēles, bet īsti nesaista savu draugu nošaušana nakts vidū, kā to liek darīt citas šī žanra spēles.

Spēles sākumā katram spēlētājam tiek iedalīta vai nu lokācijas, vai spiega kārts. Spiega uzdevums ir ievākt gana daudz informācijas, lai noskaidrotu, kur visi atrodas, lai labi maskētos. Pārējo spēlētāju uzdevums ir spiegu apturēt un notvert. Spēle darbojas, spēlētājiem uzdodot jautājumus brīvā formā, lai izdabūtu informāciju, ko tie varētu zināt un to, ko tie varētu slēpt.

Protams, spēlei ir kāds āķis! Katrai personai atrašanās vietā tiek piešķirta arī īpaša loma — kas tāds, ar ko viņi šajā vietā nodarbojas. Loma bieži vien var ietekmēt viņu atbildes, teiksim, ja tiek jautāts, vai spēlētājam patīk šeit atrasties, kad atrašanās vieta ir, piemēram, zoodārzs, tad atbilde atšķirsies, ja spēlētājs būs ziņkārīgs bērnelis vai zoodārza sētnieks!

Esiet viltīgi, uzdodiet pareizos jautājumus un neatklājiet pārāk daudz!

 

Codenames

Vai sapratīsieties ar komandas kapteini no pusvārda? Kā būtu ar vienu vārdu un vienu skaitli?

“Codenames” ir asociāciju, vārdu minēšanas un slepeno aģentu spēle. Spēlētāji sadalās divās komandās, kuru uzdevums ir atrast visus savus zudušos aģentus, kas tagad atpazīstami tikai pēc saviem segvārdiem. Katras komandas kapteinis redz visus savus aģentus un cenšas nodot šo informāciju pārējai komandai, neradot aizdomas pretiniekiem.

Kapteinis komandai nodod vienu vārdu un vienu skaitli, kur vārds ir tas, kas vairākiem segvārdiem ir kopīgs, bet skaitlis norāda, cik šādu saistītu vārdu ir.

Kad norāde ir dota, komandai ir tikai īss brītiņš apspriesties pirms lēmuma pieņemšanas un pareizo vārdu izvēles.

Ja komanda veiksmīgi atrod savus aģentus, tā ir soli tuvāk mērķim, kas ir visu aģentu atrašana. Ja tie nejauši uzdūrušies nevainīgam iedzīvotājam, komandas gājiens beidzas. Nākamreiz jāstrādā uzmanīgāk! Starp citiem tēliem noslēpies arī slepkava. Ja komanda tam nejauši uzskries virsū, spēlē būs zaudēta!

Lieliska spēle, ko spēlēt grupiņā ar draugiem, kas viens otru jau pazīst, kā arī lieliska spēle lielākai ballītei, jo piedalīties var praktiski neierobežots cilvēku skaits.

Pieejama arī bilžu versija "Codenames Pictures", kā arī īpaša versija diviem spēlētājiem "Codenames Duet".

Tikai viens

Ja tava draugu kompānija dod priekšroku sadarbības un draudzīgām spēlēm, tad “Tikai viens” palīdzēs sanākt kopā draugiem, kas vēlas izspēlēt jautru asociāciju spēli, ko spēlē visi kopā, lai iegūtu pēc iespējas vairāk punktu!

Izvēlieties vienu no draugiem kā pirmo minētāju. Minētājs neskatoties paceļ kārti no kāršu kaudzītes, novieto to ar aizmuguri pret sevi un nosauc skaitli, kas atbildīs vienam no vārdiem. Pārējie spēlētāji rakstīs savu viena vārda asociāciju uz nelielām tāfelītēm, cenšoties uzvedināt minētāju uz īsto vārdu. Kad vārdi tiek atklāti, minētājs aizgriežas prom, kamēr pārējie spēlētāji pārbauda, vai katrs vārds ir minēts tikai vienu reizi. Ja ir vārdi, kas atkārtojas vai ir gaužām līdzīgi, tie tiek nodzēsti, atstājot minēšanai tikai tos, kas ir pa vienam.

Spēle šādi turpinās 13 raundus, visiem kopā cenšoties savākt pēc iespējas vairāk punktu! Spēlē iesaistās visi un neviens netiek pamests viens!

What Do You Meme?

Ja tu meklē kaut ko pavisam vienkāršu un jautru, kas no viedtālruņiem spēs atraut arī jauniešus, “What Do You Meme?” ir izcila izvēle. Tajā spēlētajiem apraksti jāsavieno ar populāriem mīmiem, izveidojot smieklīgākās kombinācijas. Spēlētāji smiesies, vēderus turēdami!

Iespējams, ka kādam jau šī spēle ir. Tādā gadījumā viņš noteikti priecāsies saņemt kādu no šīs spēles paplašinājumiem, kas pievienos jaunus attēlus, jaunas tekstu kārtis un neskaitāmas apreibinoši smieklīgas attēlu un tekstu kombinācijas.

Schummel Hummel

Mēs visi atceramies tos draugus, kam allaž nagi niezējuši, lai paņemtu tos pāris tūkstošus eiro no spēles bankas, kamēr citi neredz. Šāda krāpšanās bieži var sabojāt spēli, bet ne “Schummel Hummel”. Šai spēlei ir visiem labi zināmā “Uno” princips — spēlētajiem savā gājienā jāizspēlē atbilstoša kārts, un pirmais, kurš tiek vaļā no savām kārtīm, uzvar!

Taču spēlē ir liels āķis! Tu no savām kārtīm drīksti atbrīvoties JEBKĀDĀ veidā, kamēr vien tevi nepieķer. Pārmet kārti pār plecu, pabāz zem galda, ieliec kabatā, taču uzmanies — viens no spēlētājiem ir uzraugs, kurš mēģina pieķert krāpniekus. Ļoti amizanta kāršu spēle atjautīgiem blēžiem!

Iepriekšējais raksts Dāvanu ceļvedis — spēles diviem spēlētājiem

Atstāt komentāru

Komentāri parādīsies pēc tam, kad tiks apstiprināti

* Obligātie lauki

0