Izlaist līdz saturam
Brain Games izdod 18 jaunas spēles un jaunu pužļu līniju

Brain Games izdod 18 jaunas spēles un jaunu pužļu līniju

Autors: Jānis Bernāns

Jauns gads, jaunas un aizraujošas spēles Brain Games veikalu plauktos.

Man jau trešo gadu pēc kārtas ir iespēja rakstīt un vienuviet apkopt visus Brain Games jaunumus, un tieši par šī gada jaunumiem esmu vislielākajā sajūsmā!

Visas rakstā minētās spēles var aplūkot šeit.

Neapšaubāmi mana favorītspēle no šī gada jaunumiem ir “Flamecraft” — ļoti apburoša, bet tajā pašā laikā stratēģiska galda spēle. Plašāku izklāstu par šo spēli un manu personīgo viedokli iespējams atrast šīs spēles apskatā, bet īsumā sakot, ja tev patīk galda spēles, patīk pūķu tematika un konkrētais vizuālais stils, ja vēlies spēli, kur būs nedaudz jāpalauza galva, tad “Flamecraft” ir domāta tev. “Flamecraft” izskatās piemīlīga, taču tā nebūt nav vieglākā no galda spēlēm, tāpēc tiem, kas sper pirmos soļus brīnišķīgajā galda spēļu hobija pasaulē, iesaku sākt ar kaut ko vienkāršāku.

“Flamecraft” var spēlēt līdz pat pieciem spēlētājiem, tomēr visspožāk tā spīd tieši trīs cilvēku kompānijā. Ņemot vērā spēles ilustrācijas, komponentus, mehānikas un cenu, uzskatu, ka pēdējos gados šī ir neapšaubāmi labākā spēle, ko Brain Games lokalizējusi latviešu valodā.

Turpinot runāt par izcilām spēlēm par ļoti saprātīgām cenām, noteikti jāpiemin “Akropolis”, kurā spēlētāji ir talantīgi arhitekti senajā Grieķijā. Spēlētāji ņem lauciņus un būvē savu pilsētu, mēģinot tos sakombinēt, lai gūtu visvairāk punktu. Savā ziņā varētu teikt, ka spēle ir kā “Carcassonne”, kurā spēlētāji ņem lauciņus un novieto tos pilsētā, tikai šeit katrs būvē savu pilsētu un lauciņus var likt arī vienu otram virsū tā, lai tie daļēji pārklātos.

Šī ir viena no tām spēlēm, kurai ir ļoti vienkārši noteikumi, kurus var iemācīties pāris minūšu laikā, taču stratēģiskā plānošana būs izaicinoša ikvienam. Ne velti “Akropolis” saņēmis vairākus godalgojumus kā gada labākā spēlē Francijā un Lielbritānijā, kā arī tā tika izvirzīta prestižajai “Spiel des Jahres” balvai.

Ja ideja par lauciņu ņemšanu un izkārtošanu to vairākos slāņos šķiet aizraujoša, bet senās Grieķijas tempļu un dārzu vietā labāk būvētu Ēģiptes piramīdas, tad noteikti vērts aplūkot pavisam svaigo “Pyramido”, kas stratēģijas spēļu klāstu papildināja vien novembra vidū. 

Katrā raundā spēlētāji sāk būvēt jaunu līmeni savā piramīdā, mēģinot izveidot pēc iespējas lielākas vienas krāsas teritorijas. Ar katru raundu līmenis kļūst arvien mazāks un daļēji nosedz iepriekšējo, tāpēc ir ļoti sarežģīti izdomāt, kā vislabāk sakombinēt visus lauciņus. Un, protams, ļoti bieži spēlētājs pirms tevis paņem tieši to lauciņu, kuru biji noskatījis, tāpēc nākas visu pārplānot no jauna.

“Akropolis” jau paspējusi iegūt dažādus apbalvojumus, taču “Pyramido” tikai šoruden ieraudzīja dienas gaismu. Iespējams, ka jau pavisam drīz tā tiks pie kādas prestižākas balvas, jo to atzinīgi novērtējuši dažādi spēļu apskatnieki.

Spēle būs pieejama veikalos tuvāko dienu laikā!

Cieto riekstu cienītājus Brain Games oktobra beigās iepriecināja ar spēli “Ubongo”. Tā ir ātra, jautra un viegli apgūstama ģeometrisku lauciņu spēle, kurā spēlētāji sacenšas ar laiku un viens ar otru, lai atrisinātu prāta mežģi ar dažādām savienojamām formām.

 

 

Ja meklē ātru un vienkāršu spēli, kuru būs jautri spēlēt kopā ar teju ikvienu, tad “Draftosaurus” ir domāta tieši tev. Šī ir arī mana izvēle, ko dāvināt draugiem, kas nav lielākie spēļu entuziasti, jo spēles noteikumi ir pavisam vienkārši.

Katram spēlētājam saujā ir dažādi koka dinozauri, no kuriem jāizvēlas viens, ko novietot savā dinozauru zoodārzā. Spēlētājiem rūpīgi jādomā, kurus dinozaurus kombinēt kopā kuros aplokos, lai iegūtu iespējami daudz punktus. Kad visi spēlētāji veikuši savu gājienu, rokās esošie dinozauri tiek nodoti nākamajam spēlētājam, tāpēc tu nekad nezināsi, kādas opcijas tev būs nākamajā gājienā. Šādā veidā tiek spēlēts, līdz katra spēlētāja zoodārzā ir 12 dinozauri.

Spēli var izspēlēt 15 minūtēs, kas nozīmē, ka vienā vakarā varēs paspēt vairākas “Draftosaurus” partijas. Turklāt spēles laukumam ir divi varianti, kas nedaudz pamaina veidu, kā dinozauru aploki dod punktus.

Šogad Brain Games izdeva arī turpinājumus vairākām labi zināmām un iecienītām spēlēm. “Saboteur: The Dark Cave” ir jauns klasiskās spēles “Saboteur” veids, kurā spēlētāji ir rūķi, kas ar zeltu cenšas izbēgt no alas. Spēlētāji ir sadalīti divās komandās, bet viņu vidū ir arī nodevēji.

“Saboteur: The Dark Cave” nav “Saboteur” paplašinājums, bet gan pilnīgi neatkarīga spēle!

“MicroMacro” pilsētiņā turpina uzdarboties blēži, laupītāji un nelieši. Spēles otrajā daļā ir pilnībā jauna pilsētas karte ar 16 jauniem noziegumiem. Spēles princips ir identisks oriģinālajai versijai — lielā pilsētas kartē vienlaikus ir attēloti simtiem personāži dažādās vietās un laikos. Spēlētājiem kā detektīviem ir jāseko noziedzniekiem pa pēdām un jāatšķetina šīs pilsētiņas skarbākie noziegumi.

2021. gadā “MicroMacro” pelnīti saņēma “Spiel des Jahres” gada labākās spēles balvu.

Izlaušanās spēļu cienītājus iepriecinās jaunais “EXIT: Šausmu tunelis”, kas ir jauna spēle labi zināmajā sērijā. Pačukstēsim priekšā, ka drīzumā latviski būs arī citas šīs spēles versijas!

 

 

 

Brain Games padomājuši arī par jaunākajiem spēlētājiem — “Disney” multiplikāciju cienītājus iepriecinās jaunā “Cortex Disney” versija. Spēle saglabā oriģinālās “Cortex” pamatprincipus, taču uzdevumu kārtis pielāgotas spēlētājiem no sešu gadu vecuma un tās rotā dažādi klasisko “Disney” animāciju filmu varoņi.

 

Lokalizēta arī “Yummy Yummy Monster Tummy”, kas ir ar aplikāciju atbalstīta komandas spēle bēriem no sešu gadu vecuma. Spēles mērķis ir izbarot briesmonītim kārtis ar priekšmetiem viņa mīļākajā krāsā. Ja izdosies pabarot gana daudz briesmonīšu, spēlētāji kopā uzvarēs!

 

 

Ja meklē mazas spēlītes vai nelielas dāvanas, tad esam sarūpējuši vairākas opcijas. Lielu popularitāti jau ieguvusi spēle “Karakum”, kas gada sākumā kļuva par bestselleri mūsu veikalos. Oktobrī tā bija arī pārdotākā Brain Games spēle izstādē “Spiel” Vācijā, kas ir lielākais šāda veida pasākums pasaulē.

Spēlē “Karakum” dalībnieki vāc resursus un tos apmaina pret kamieļiem, no kuriem veido karavānu. Taču ir āķis — karavānā katram nākamajam kamielim ir jābūt tādā pašā krāsā vai ar tādu pašu vērtību kā iepriekšējam kamielim.

Tiem, kam patīk nešpetnākas spēles, kurās var mijiedarboties un traucēt citiem spēlētājiem, noteikti patiks “Carnival”. Šajā spēlē tu centies sev priekšā sakrāt pēc iespējas vairāk punktus, taču spēles beigās tu tos dabūsi tikai tad, ja vidū iespēlētas būs vairāk konkrēto radību kārtis nekā tev priekšā.

Ja atrast balansu starp punktiem sev priekšā un galda vidū jau šķiet izaicinoši, tad iemet šajā haosā vēl iespēju izspēlēt kārtis ar attēlu uz leju un priekšā citiem spēlētājiem, lai sabojātu viņu plānus, un sanāks īsts karnevāls!

“Zing-a-zam” ir pavisam vienkārša, bet aizraujoša kāršu spēle, kuru varēs spēlēt pat ar tiem draugiem, kuri saka: “Es galda spēles nespēlēju!” Apburoša, ātra un vienkārša spēle, kurā spēlētāji kārtis tur pavērstas pret citiem, tāpēc veiksme balansē ar stratēģiju.

 

 

Runātīgajiem spēlētājiem noteikti patiks "Mimic Octopus", kas ir unikāls apslēpto lomu un ballīšu spēles mikslis. Atšķirībā no ierastajām slēpto lomu spēlēm, kur tu izlozē kartīti un zini tu esi komandā, vai viens pats šoreiz tā nav. Katram spēlētājam tiek jautra kartīte, kas kaut kādā veidā paskaidro viņa komunikācijas stilu konkrētajā raundā. Pati spēle ir pavisam vienkārša - spēlētāji savstarpēji sarunājas par pilnīgi jebkādu tēmu, mēģinot atrast citus spēlētājus, kuriem iedalīta tāda pati kartīte kā viņiem. Taču jābūt uzmanīgiem! Spēlētāji var saprast, ka nav neviens cits ar tādu pašu kartīti, tāpēc viņš var kļūt par atdarinātāju astoņkāji, kas mēģina iefiltrēties pie citiem un nozagt punktus. Raunda beigās spēlētāji balso par saviem komandas biedriem, par pareiziem minējumiem saņemot punktus.

Pavisam vienkārša ballīšu spēle, kas pareizajā kompānijā liks smieties vēderus turēdamiem. Turklāt spēlei ir trīs versijas, no kurām var izvēlēties sev piemērotāko. Pavisam haotiskai spēlei, kartītes no dažādām versijām iespējams miksēt.

Visas šīs kāršu spēles ir mūsu pašu izdotas, un tās ir ne tikai izstrādātas, bet arī ražotas tepat Latvijā!

Mūsu pašu spēļu sarakstam var pievienot arī skaitļu un dedukcijas spēli “Deductio”, sadarbības spēli "Mission Complete", fantastiski skaisto divu spēlētāju kaujas spēli “Eridanos” un metamo kauliņu stratēģijas spēli “Spellbloom”. Visas šīs mūsu radītās spēles pašlaik veikalos pieejamas angļu valodā — līdz versijām latviešu valodā spēlētājiem būs vēl nedaudz jāpaciešas.

Pužlu cienītājiem noteikti jāizmēģina mūsu jaunās “Purple Witty Fox” sērijas puzles. Viens no šo puzļu moto ir “Mēs nepārdodam gaisu!”. Standarta izmēra 1000 gabaliņu puzle tiek pārdota ievērojami mazākā kastē.

Pagaidām “Purple Witty Fox” ir divas puzļu sērijas — puzles ar fotogrāfa Mārtiņa Plūmes tvertajiem kadriem un ukraiņu mākslinieces “Veronika Blyzniuchenko™” mākslas darbiem, no kuru pārdošanas ieņēmumiem puse tiek ziedota cietušo ukraiņu rehabilitācijai.

Gluži kā mūsu kāršu spēles, arī "Purple Witty Fox" puzles ir pilnībā ražotas Latvijā!

Arī pašlaik Brain Games turpina strādāt pie jaunu spēļu lokalizācijas, un jau drīzumā veikalu plauktos varētu parādīties arvien jauni pārsteigumi. To vidū ir arī ļoti gaidītais spēles “Spārnotie” Eiropas putnu paplašinājums, kas būs pieejams nākamā gadā sākumā, kā arī, iespējams, mana iecienītākā ballīšu spēle! Jau pavisam drīz veikalos parādīsies arī jaunā ICECOOL spēle “ICECOOL: Wizards”.

Aplūko šī gada spēles šeit.

Iepriekšējais raksts 11 spēles jautrākām ballītēm
Nākamais raksts Patriotiskas galda spēles Latvijas dzimšanas dienā

Atstāt komentāru

Komentāri parādīsies pēc tam, kad tiks apstiprināti

* Obligātie lauki

0