Izlaist līdz saturam
No virtualitātes pie realitātes!

No virtualitātes pie realitātes!

Kopš skārienjūtīgo ekrānu dabiskās iekļaušanās cilvēku ikdienas ritmos, sabiedrībā risinās vairākas diskusijas par digitālās ēras pienesumu un nenoliedzamo ietekmi uz cilvēku paradumiem. Ikdienas komunikāciju aizstāj neskaitāmas aplikācijas, un arī "laika kavēšana" tiek uzticēta tehnoloģiskajiem brīnumiem.
Tomēr arvien aktīvi pieaugošā interese online (tiešsaistes) spēļu pasaulē, kā arī tehnoloģiju attīstība, ir radījusi, iespējams, neplānotu blakus efektu galda spēļu popularitātes pieaugumā. Kamēr video spēlēs, galvenokārt, ļauj personai palikt anonīmam un piedalīties spēlē kā individuālam spēlētājam, galda spēles rada iespēju socializēties un nekavējoties reaģēt uz spēlē notiekošo. Protams, galda spēļu industrija nesnauž un ļoti daudzām no spēlēm tiek radītas arī online (tiešsaistes) versijas.   
                         www.tested.com    digiboardgames.wordpress.com
Lai gan Katana, Carcassonne, Sabotieris arvien pilda vadošās lomas galda spēļu topos, mūsdienās galda spēles ir spējīgas nodrošināt arvien jaunas, aizraujošas spēles, kas palīdz attīstīt radošumu, stratēģisko domāšanu, reakciju un citas vērtīgas prasmes. Šobrīd daudziem lielajiem kases grāvējam kinoteātros ir piemeklējama atbilstoša galda spēle, kas ļauj skatītājam no pasīva vērotāja pārvērsties aktīvā līdzdalībniekā filmā notiekošajos procesos. Kā, piemēram, dažādas Star Wars, Games of Thrones un Lord of the Rings spēles.
Foto: A.Hibners
Sekojot līdzi notikumiem sabiedrībā, cilvēku interesēm, izglītībai u.c. aktualitātēm, galda spēļu uzņēmumi ir atdzīvinājuši vienu no industrijām, kuru, digitālai ērai uzņemot apgriezienus, liela daļa sabiedrības atstāja savās skapjaugšās. Spēļu publicētāji izdod spēles ar smalku, interesantu un aizraujošu mehāniku, kas cilvēkiem ļauj veidot stratēģijas, iejusties lomās, piedzīvot jautrus un arī dažkārt saspringtus mirkļus. Jaunās tehnoloģijas nodrošina arī veiksmīgākus dizaina risinājumus un daudz komplicētāku spēļu izveidi un tehnisko nodrošinājumu. Piesaistot daudzsološus un talantīgus māksliniekus, spēle tiek papildināta ar daiļām un detalizētām ilustrācijām, kas padara spēli vizuāli pievilcīgāku un dinamiskāku, kā arī uzbur nepieciešamo spēles atmosfēru!
Viena no svarīgākajām atšķirībām, kura izceļ galda spēļu nozīmi laika kavēšanā, ir to radītā pievienotā vērtība izglītojošajā saturā. Galda spēles sniedz vērtīgu, pamācošu pieredzi gan lieliem, gan maziem. Tās attīsta stratēģisko domāšanu, māca zaudējuma pieņemšanu, kā arī pacietību, gaidot savu gājienu.
Spēles ļauj ģimenei kopīgi apsēsties pie viena galda un vienkārši būt kopā, kas mūsdienās ir ļoti būtiski, jo tik daudz laika mēdzam pavadīt atsevišķi, ierakušies darbos, nozīmīgās dzīves detaļas publicējot sociālajos portālos vai apmainoties virtuālajos čatos.
Tāpēc šogad mūsu galvenais jautājums mums visiem ir: " Kādēļ gan būt kopā ar datoru vai telefonu, ja vari pavadīt laiku kopā ar tuvākajiem?" Atpūtini acis, satiec sen neredzētos, tuvos cilvēkus, izmēģini jaunas spēles un iemācies ko jaunu! :)
Iepriekšējais raksts Dāvanu ceļvedis — spēles diviem spēlētājiem

Komentāri

spuabucijonz - 23 septembris, 2020

http://mewkid.net/when-is-xuxlya/ – Buy Amoxicillin Amoxicillin No Prescription pyu.jwdz.brain-games.lv.ajs.fa http://mewkid.net/when-is-xuxlya/

aizegaf - 23 septembris, 2020

http://mewkid.net/when-is-xuxlya/ – Amoxil Amoxicillin Online wel.bobp.brain-games.lv.qgy.me http://mewkid.net/when-is-xuxlya/

Sunmaster14 - 27 janvāris, 2016

Spēles ar ģimeni un draugiem, protams, ir nice, bet kad stratēģiskā spēlē sāk aptrūkties spēcīgu pretinieku, galda spēļu tiešsaistes versijas ir glābiņš (pats tiešsaistē spēlēju Trough the Ages).

Atstāt komentāru

Komentāri parādīsies pēc tam, kad tiks apstiprināti

* Obligātie lauki

0