Izlaist līdz saturam
Spēles "Viceroy" apskats

Spēles "Viceroy" apskats

Puslīdz regulāri ar draugiem taisām spēļu sesijas. Mūsu galvenā bāzes vieta atrodas lauku mājās, Bauskā, un šoreiz sesijā nepiedalījās tie smagāko spēļu cienītāji. Tāpēc cieņā bija vidēja “smaguma” un ballīšu spēles, kā Ticket to ride, Mysterium un Dixit. Uz galda izdevās uzlikt arī jaunāko Brain Games veikala pirkumu Viceroy. Tad nu šajā blogā padalīšos ar pirmajiem spēles iespaidiem.

Komponenti:

Pirmais iespaids par spēli ir labs, komponenti ir ar skaistiem zīmējumiem, viegli uztveramu ikonogrāfiju, taču problēmas ir ikonu izmērā. Manai gaumei tās bija par mazu, taču taisnības labad spēles veidotāji šo problēmu risina, izmantojot kartona žetonus, kas simbolizē no kārtīm iegūtos labumus. Tāpat kārtis ir nepieklājīgi plānas, taču tas arī ir saprotams, ņemot vērā spēles draudzīgo cenu.

Tēma:

Ātrais apraksts, tēmas nav. Arī pēc tam, kad, mācot noteikumus, stāstīju, ka spēle notiek pēc pilsoņu kara, kas valstī radījis politiskās svārstības, un spēlētāji savā starpā cīnās par sabiedroto piesaisti jaunam politiskajam spēkam. Lai kā arī censtos iedvest tēmu, beigās viss, ko redzēja mani draugi, bija, cik krāsaino žetonu viņi dabūs, ja uzbūvēs noteikto kārti.

Mehānika:

Spēlei ir vairāk stratēģisks raksturs, nekā taktisks, jau no sākuma ir jāsaprot, kāda būs galvenā stratēģija un uz to arī jātiecas. Pašlaik saskatu kādas trīs, četras iespējamās stratēģijas, kuras visas šķiet gana pieņemamas, lai uzvarētu. Galvenā mehānika ir “Set collection”, kas nozīmē, ka jāpieturas pie stratēģijas un jāskatās, kurām kārtīm būs labāka mijiedarbība.

 

Spēlē ir 12 raundi, no kuriem katrs sadalīts divās daļās - izsolē un kāršu būvniecībā. Kāršu būvniecība – nekas īpašs, taču izsole iedod labu adrenalīna devu, jo netiek pārsolīts, bet spēlētāji vienkārši izvēlas vienu no četru krāsu žetoniem(dārgakmeņiem) un sola par vienu no četrām kārtīm, kur katrai pielāgots attiecīgs dārgakmens. Ja tu esi vienīgais, kurš izsolē piedalījās ar dzelteno akmentiņu, ļoti labi, bet ja Kārlim un Ilzei abiem būs zilais akmentiņš, tad kārti nedabūs neviens. Un tā trīs reizes raundā. Šī izsole liek spēlētājiem sekot līdzi spēlei un dod sava veida adrenalīnu, jo dārgakmeņu žetonu nav daudz, un tu nekad nevari būt drošs, ka kāds solīs to pašu, ko tu.

Kopumā spēle aizrauj, tai noteikti ir liela vairākspēlējamība, taču, lai to pilnībā izbaudītu, ieteiktu spēlēt pilnā spēlētāju skaitā (četratā) jo tad izsoles mehānika strādās vislabāk. Kopumā, neskatoties uz komponenšu kvalitāti un tēmas trūkumu, šī ir pieklājīga izvēle. Vērtējums 7 no 10. Prieks, ka varēju to izmēģināt ar draugiem, taču lielākais uzvarētājs bija Leo, kurš pats sevi pasludināja par lielo vakara karali.

Teksta un bilžu autors: Kristaps Auzāns
Iepriekšējais raksts Dāvanu ceļvedis — spēles diviem spēlētājiem

Atstāt komentāru

Komentāri parādīsies pēc tam, kad tiks apstiprināti

* Obligātie lauki

0