Izlaist līdz saturam
10 lieliskas bērnu spēles

10 lieliskas bērnu spēles

Brain Games dzimšanas dienā aicinam parūpēties par attīstošām dāvanām mazajām atvasēm! Esam sagatavojuši sarakstu ar spēlēm, kuras noteikti iepriecinās un aizraus jebkuru bērnu.

 

Skaiti ar Lācēniem

Palīdzi lācītim atrast zemenītes un savērpt tās uz virvītēm. Spēle māca ne tikai skaitļus, bet arī matemātiskās darbības — saskaitīšanu un atņemšanu —, kā arī māca dalīties ar citiem, attīsta motorikas spējas un izpratni par labo un kreiso pusi.

Bandido

No cietuma aizbēdzis noziedznieks, un mums viņš jāaptur! Apvienosim savus spēkus un izbūvēsim tādus ceļus, kuros viņš apmaldīsies un kuros mēs spēsim viņu noķert.

Woo-Hoo!

Zilonītis ielicis snuķi smilšu kastē pie tavām mantām! Rāpies augšā pa trepēm, slīdi lejā un atrodi visas savas krāsas rotaļlietas! Spēle māca galda spēļu pamatprincipus — mest kauliņu, virzīties uz priekšu pa lauciņiem, kolekcionēt un sasniegt mērķi.

Speed Colors

Ļoti ātra un aizraujoša krāsošanas spēle. Iegaumē, kā izkrāsoti zīmējuma laukumi, un steidz krāsot! Skāde ir tad, kad kāds cits paķer to flomāsteru, kurš tev nepieciešams, lai uzvarētu. Pirmais, kurš pabeidz, saka „stop“ un aptur pārejos. Jākrāso kārtīgi, bez caurumiem un nepārkrāsojot pāri līnijām. Krāsu no kārtīm var nodzēst un izmantot atkārtoti, un spēle nekad nebeigsies!

Dobble

Uz apaļajām kārtīm mīt dažnedažādi ķinķēziņi, radījumi un zīmējumi. Atrodi, kurš ir tas viens, kas atkārtojas gan tavā kārtī, gan tajā, kas ir galda vidū. Esi acīgākais, veiklākais un pirmais tiec vaļā no savām kārtīm.

Smartmax

Ja kādu vakaru galda spēlēm nav noskaņojuma, ar magnētisko konstruktoru var izveidot projektu nākamajai Gaismas pilij vai Savrupmājai „Vistas kāja“. Standarta komplekti sastāv no rokās viegli satveramiem stienīšiem un bumbiņām, kurus var izvietot struktūrās gan pēc kādas bildes, gan pēc iztēles. 

Outfoxed

Lapsa nozagusi mūsu kūku! Mums jādodas meklēt pavedieni, lai noskaidrotu, vai lapsai galvā ir cepure, ap kaklu šalle un mugurā mētelis, un galu galā jāizspriež, kura tieši ir īstā vaininiece. Izcila komandas spēle, kurā uzvarēsim vai nu visi kopā, vai arī spēle gūs pār mums virsroku.

Farm Rescue

Ak, nē, vilks cenšas iekļūt pie mūsu lauku sētas dzīvniekiem! Jāpalīdz zemniekam vilku apturēt! Met kauliņus un paslēp dzīvnieciņus, cenšoties atcerēties, kur katrs slēpjas. Kad atkal izkritīs tas pats dzīvnieciņš, tev būs viņš jāatrod, lai zemnieks pietuvotos vilkam. Ja atradīsi nepareizo, tad vilks ies uz priekšu tuvāk lauku sētas vārtiem. Palīdzot viens otram atcerēties, noteikti izdosies dzīvnieciņus izglābt!

Smart Games

Dažnedažādas prāta puzles visām gaumēm un vecumiem. Kas sākumā liksies vienkāršs, būs izaicinājums arī prasmīgākajiem galvu lauzējiem. Kāds gribēs lēkāt ar trusīšiem, kāds meklēt riekstus, bet kādam labāk patiks aizpildīt visu laukumu ar figūriņām. Spēlēs pieejami uzdevumi vairākās grūtības pakāpēs, tās attīsta daudzas ļoti svarīgas prasmes, tajā skaitā loģisko un telpisko domāšanu, motorikas spējas, kā arī figūru un krāsu atpazīšanu.

Rory's Story Cubes

Izdomā atšifrējumu metamajiem kauliņiem! Vai stāsts ir par ceļojumu, par noziegumu, par kosmosu vai to, kas notiek tava kaķa galvā? Viss ir tavā ziņā. Ļauj metamajiem kauliņiem iedvesmot tevi, un neapturi savu radošo plūsmu! Iespējams, kādu dienu varēsi šo stāstu pārvērst par grāmatu. Bilžu kauliņi attīsta iztēli, radošumu un komunikācijas spējas, palīdz ar valodu apguvi un asociatīvo domāšanu.

 

Komentāros padalies ar savu pieredzi, izvēloties bērnu spēles, un ko tu ieteiktu pamēģināt citiem vecākiem!

 

 

Iepriekšējais raksts Dāvanu ceļvedis — spēles diviem spēlētājiem

Komentāri

Madara - 16 decembris, 2020

“Skaiti ar lācēnu” spēle bērniem sagādā prieku, jo nezini, kas sekos… iegūsi odziņas vai dāvāsi blakussēdošiem… un protams, pēc tam sekos samèrīšanās…
Farm rescue ir laba atmiņas spēle, kurai no sākuma gan samazinājām lauciņu skaitu, lai aprastu, bet pēc tam jau visus izmantojām visus…
Šobrīd Pigasu ir aktuāls- smiekli spèli pavada, kamēr iepazīsti salikumus, forši, ka arī viens pats vari spēlēt,ja otrs nevèlas…

Atstāt komentāru

Komentāri parādīsies pēc tam, kad tiks apstiprināti

* Obligātie lauki

0