Izlaist līdz saturam
Tu un es! Es un tu!

Tu un es! Es un tu!

Katru gadu tuvojas, pienāk un tad atkal aiziet Valentīna diena. Tā ir skaista diena, kad pārīši, mīlnieki un arī mēs ar sievu mēdzam darīt ko īpašu divatā. Tagad esam atraduši veidu, kā šo lielisko sajūtu un divatā būšanu paildzināt uz visu gadu. Kas ir tas, kas mūsu kopābūšanu padara lielisku? Protams, ka galda spēles un mani fantastiskie joki!

Ir ļoti daudz spēļu, kas ir tieši paredzētas un veidotas diviem spēlētājiem — tev un tavai otrajai pusītei, tuvam draugam vai kādam citam, ar kuru gribi divatā pavadīt laiku. Un jā, kā jau saprati, nav obligāti jāgaida kādi svētki, lai galda spēli izmantotu kā lielisku iemeslu jūsu abu kopā būšanai. Taču Valentīna diena noteikti ir labs sākums. Kuru spēli izvēlēties? Lūk, šīs spēles esmu spēlējis ar savu sievu vai arī ar kādu citu draugu (viss kārtībā — sieva zina).

Codenames: Duet

„Codenames“ ir kļuvusi par vienu no zināmākajām viesību spēlēm pasaulē. Spēlē komandas sacenšas savā starpā, minot īstos vārdus, pēc komandu kapteiņa dotajiem pavedieniem. „Codenames: Duet“ ir īpaša spēles versija, ko spēlēt divatā, turklāt abi spēlētāji ir vienā komandā. Abi cenšas dot viens otram īstos pavedienus, lai atrastu īstos vārdus un uzvarētu.

Saboteur Duel

Kurš gan nezina spēli „Saboteur“? Šis bija retorisks jautājums, jo spēle Baltijas ģimeņu un draugu lokos jau ir klasika. Ko darīt, ja gribas uzspēlēt „Saboteur“ divatā? „Saboteur Duel“ variantā nav nekādu aizdomu, kurš ir jāaptur, jo tas ir otrs spēlētājs. Pa vidu, protams, vēl jaucas trollis, bet citādi šis ir fantastisks veids, kā izbaudīt „Saboteur“ divatā.

P. S. Ja nu tomēr nezini, kas ir „Saboteur“, tad tā ir mafijas tipa spēle, kurā rūķi cenšas tikt līdz zeltam, bet sabotieris — tos apturēt. Bet kurš tad ir tas sabotieris?

KLASK

Vai esat spēlējuši gaisa hokeju? Ātras un dinamiskas spēles? Vai jums patīk labi pavadīt laiku? Ja uz vismaz vienu no šiem jautājumiem atbilde ir „JĀ“, tad jums noteikti patiks spēle „KLASK“. Noteikumi ir ļoti vienkārši — kurš pirmais iegūst 6 punktus, tas uzvar. Punktus iegūst, raidot bumbiņu pretinieka „vārtos“. Kā to dara? Kustinot īpašu magnētu pa laukumu (te nu ir tā līdzība ar gaisa hokeju). Ir vēl daži citi veidi, kā iegūt punktus, bet šis ir galvenais no tiem. Šī ir vienīgā spēle visā sarakstā, kuru var sākt spēlēt uzreiz, piesēžoties pie tās, jo noteikumu ir ļoti maz.

Eridanos

Vai esat kādreiz uz datora spēlējuši spēli „Karogs“ vai arī galda spēli „Stratego“? Vistuvākais skaidrojums būtu, ka „Eridanos“ ir šo spēļu kāršu versija, bet, protams, ar dažādām izmaiņām un uzlabojumiem. Spēlētāji ar savām flotēm cīnās par to, kurš pirmais iekaros 3 salas. Katras kaujas sākumā spēlētāji slepus izvieto savu floti un tad cenšas uzveikt otru spēlētāju. Spēlē ir jāmāk blefot, plānot un būt viltīgākam nekā pretiniekam.

Pag, šīs nav tikai diviem spēlētājiem?!

Dažreiz gribas tādu spēli, kura lieliski spēlējama divatā, bet, ja ciemos atnāk cits pārītis vai kāds, kuram nav pārīša (vai cisu maisa), tad šīs nākamās spēles lieliski derēs jebkurai no šīm situācijām.

Carcassonne

Vēl viena spēle, kuru varētu saukt par moderno klasiku — „Carcassonne“. Tā ir spēle ar ļoti vienkāršiem noteikumiem, bet ar ļoti daudz iespējām un lēmumiem. Spēlētāji kopā veido spēles laukumu ar pilsētām, ceļiem, pļavām un klosteriem, par tiem katrs gūstot punktus. Viss, ko spēlētājs dara savā gājienā, ir izvelk vienu lauciņu un tad pievieno to kopējai ainavai. Vai censties pabeigt savu lielo pilsētu, vai varbūt traucēt citam spēlētājam? Katra partija un spēles laukums būs pilnīgi unikāls.

Spārnotie

Gribētu teikt, ka „Spārnotie“ ir skaistākā spēle no šī visa saraksta. Spēlētāji cenšās iegūt pēc iespējas vairāk uzvaras punktu, izspēlējot putnu kārtis mežā, zālājā vai mitrājā. Katrs putns ir unikāls un palīdz spēlētājam iegūt punktus citā veidā. Jau šomēnes veikalu plauktos nolaidīsies arī spēles paplašinājums — „Eiropas putni“, kurš spēlei pievienos mums zināmākus putnus.

„EXIT“ sērija

Vai zini, kas ir izlaušanās istaba? Jā? Lielsiki, jo „EXIT“ ir kā izlaušanās istaba kastītē, kuru varat izbaudīt ērti mājās uz dīvāna vai pie galda. Nezini? Šī ir kā izlaušanās istaba kastītē, kuru varat izbaudīt ērti mājās uz dīvāna vai pie galda. Spēlētāji kopīgi risina uzdevumus, min mīklas un dara dažādas citas lietas, ko nemaz nedrīkst stāstīt, lai nesabojātu pārsteigumu.

Flamecraft

„Pūķitivus“, „Astu pasts“, „Pūķi un stūķi“ un „Pico šurp“ ir tikai daži no veikaliņiem, kurus šajā krāsainajā ciemā vari apmeklēt. Šeit pūķi ar cilvēkiem sadzīvo draudzīgi un, apmeklējot veikaliņus, iegūst resursus, lai izspēlētu dažādas burvestības. „Flamecraft“ ir ļoti krāsaina un piemīlīga, un ir ļoti liela iespēja, ka tavai sievai vai draudzenei tā patiks, un līdz ar to būs lielāka iespēja to uzspēlēt (tu neredzi, bet es, šo rakstot, piemiedzu ar vienu aci).

Latvijas Neatkarības karš 1918.–1920.

„Latvijas Neatkarības karš 1918.–1920.“ ir sadarbības spēle, kurā ir 3 dažādi scenāriji, kuri nosedz 3 Neatkarības kara posmus. Neuztraucies, jo tev nav nekas jāzina par Latvijas Neatkarības karu, bet tu noteikti uzzināsi daudz jauna. Spēlētāji kopīgi rekrutē karavīrus, met kauliņus, lai noteiktu kauju iznākumus, kā arī ārstē ievainotos un apgādā visu armiju, tajā pašā laikā neļaujot ienaidniekam ieņemt Rīgu.

Clever

„Clever“ izskatās pēc vienkāršas metamo kauliņu spēles, bet tik daudz iespēju un stratēģijas 6 kauliņos un uz vienas papīra lapeles tu nekad nebūsi pieredzējis. Savā gājienā izvēlies vienu kauliņu un aizpildi attiecīgo vietu savā lapiņā un tad baudi to, cik labi esi visu saplānojis un kā, piemēram, aizpildot zilo ciparu, izveidojas ķēdes reakcija, un tu vari aizpildīt zaļo, kas atkal ļauj aizpildīt vēl trešo. Un tas bija tikai pirmais kauliņš, kuru izvēlējies. Gudri!

Pyramido

Kurš nav vēlējies uzcelt kaut ko tik grandiozu kā piramīdu? „Pyramido“ spēlētāji izvēlās īpašus domino kauliņus, no kuriem cels piramīdu. Kā jau domino, lauciņu novietojums ir svarīgs un, tos atjautīgi novietojot, vari iegūt vairāk uzvaras punktu. Protams, ka, izvēloties lauciņu sev, tu sekosi, lai nepalīdzētu citiem spēlētājiem, jo veselīga sacensība vienmēr uzsit attiecībās asinis (tikai, lūdzu, vienīgi pārnestā nozīmē — nekādu kautiņu!).

Galvenais pavadīt laiku kopā!

Lai kuru spēli tu izvēlētos, galvenais ir atcerēties, ka laiks, ko pavadām ar sev tuviem cilvēkiem, ir vissvarīgākais un visdārgākais. Pat ja es jau kuro reizi sievai zaudēju „Spārnotajos“!

Iepriekšējais raksts 6. ņem! Latvijas čempionāts 2024
Nākamais raksts Populārākās čempionātu galda spēles: izvēlies savu un kļūsti par labāko!

Atstāt komentāru

Komentāri parādīsies pēc tam, kad tiks apstiprināti

* Obligātie lauki

0