Izlaist līdz saturam
Sagrada apskats

Sagrada apskats

Spēles apskats - Sagrada
Mehānika: sudoku, tikai caurspīdīgs, ar mainīgiem noteikumiem un krāsainiem metamkauliņiem
Spēles sarežģītība: vidēja
Spēles ilgums: 1 stunda
Spēlētāju skaits: 2 - 4 (ar paplašinājumu - 6)
Labākais spēlētāju skaits: 4
 
Ir spēles, kur reizēm spēles notikumus nosaka ar metamkauliņu.
Ir spēles, kur tiek mesti divi metamkauliņi, lai dažādotu rezultātus vai palielinātu iespējamo uzmetamo rezultātu.
Ir spēles ar 4, 5 un 6 kauliņiem.
Sagrada ir spēle ar 90 metamkauliņiem. Es nezinu, ko tas izsaka par spēli globāli, bet šī ir spēle ar 90 metamkauliņiem (ar paplašinājumu – 130). Tas ir daudz, un tas ir sasodīti smuki.


 
Sagrada ir ļoti skaista spēle par skaistu tēmu - katedrāles vitrāžām. Katrs spēlētājs spēles sākumā izvēlas kādu noteiktu rakstu, ko vēlas uzbūvēt, un desmit raundu garumā cenšas to realizēt. Ja viss ir izdevies, kā plānots, spēles rezultāts ir krāsaina mozaīka.
Katra vitrāža ir 4 x 5 liels laukums, kuru papildina attēla noteikumi - noteiktās vietās jābūt noteiktas krāsas vai noteiktas vērtības elementam, kā arī jāievēro daži pamata noteikumi, piemēram, divi vienādas krāsas kauliņi nedrīkst atrasties blakus ar sāniem, tāpat vienādas vērtības.


 
Katrā raundā tiek nejauši izvilkti un uzmesti kauliņi, no kuriem spēlētāji secīgi izvēlas tos, kas vislabāk der tieši viņiem - līdz ar to spēlē veiksmes un prasmes attiecība ir vērtējama aptuveni puse uz pusi, arī šķietami neveiksmīgus metienus var izmantot savā labā.
Papildus tam katrā spēlē ir pieejamas arī dažādas papildiespējas - teiksim, paņemto kauliņu apgriezt otrādi, iegūstot labāku ciparu, vai varbūt samainīt kauliņu pret raundu skaitītāja kauliņu, vai varbūt iespēja pārvietot vienu kauliņu vitrāžā, ignorējot vērtības prasības, utt.
Un pēdējais, kas dažādo katru spēli, - punktus dod katra spēlētāja privātais uzdevums, kā arī mainīgi kopīgie nosacījumi, teiksim, papildu punkti par katru rindu, kurā neatkārtojas neviena krāsa, vai par katriem 5 un 6 pāriem utt.


 
Sagrada nav spēle ar apbrīnojamu stāstu, spēles mehānika ir vienkārša un nemainīga, un uz uzvaru ved viens ceļš ar ļoti minimālām variācijām, un tomēr tas netraucē tai būt interesantai spēlei ģimenei.
Tā ir draudzīga (jo katrs spēlētājs strādā ar savu mērķi un iespējas traucēt citiem ir salīdzinoši nebūtiska spēles daļa, kas var būt svarīgi tiem, kam Settlers of Catan vai Ticket to Ride traucē izbaudīt savstarpējā sacensība un konkurence), vienkārši mācāma (jo princips ir vienkāršs un pārāk daudz nemainās), vizuāli pievilcīga un ar veiksmīgiem balansētu laimi/prasmi un neiespringšanu/sarežģītību.
 
Vai es pieminēju, ka spēle ir ļoti skaista?
Ir.

Spēli vari iegādāties Brain Games veikalos Rīga Plaza 1. stāvā vai K. Barona ielā 55, vai arī interneta veikalā:  Sagrada

Board Game Geek reitings: 7.6.

Autors: Kārlis Bergmanis

Bildes no personīgā arhīva un Board Game Geek

Iepriekšējais raksts Dāvanu ceļvedis — spēles diviem spēlētājiem

Atstāt komentāru

Komentāri parādīsies pēc tam, kad tiks apstiprināti

* Obligātie lauki

0