Izlaist līdz saturam
Kas veikalam plauktiņā? Spēles ģimenēm!

Kas veikalam plauktiņā? Spēles ģimenēm!

Nezini ko spēlēt ģimenes lokā? Lūk pieci mūsu ieteikumi piedzīvojumu un jautrības pilnam vakaram. Šie padomi noderēs arī spēļu vakaram ar draugiem! :)

1. Pyramid of the Pengqueen (8+, 2-5 spēlētāji, 30-45min)

Dodies episkā ekspedīcijā uz Pingvīnu karalienes piramīdu, kura, kā vēsta leģendas, sevī slēpj pasakainus dārgumus! Bet uzmanies - ir pamodināta piramīdas saimniece - mūmija, kura ar saviem artefaktiem dalīties itin nemaz nevēlas. Katram piedzīvojumu meklētājam padomā ir pieci dārgumi, kurus viņi grib iznest no kapenēm, lai iegūtu milzu bagātības un slavu. Kad kāds ir atradis visus piecus, dārgumu medības ir galā un šis pingvīns plūc uzvaras laurus. Piramīda būs aizraujoša spēle visai ģimenei, kurā viens no spēlētājiem iejutīsies mūmijas lomā un centīsies noķert pārējos spēlētājus. Viņu uzdevums būs ar metamo kauliņu palīdzību pārvietoties pa spēles laukumu - labirintu, lai atrastu kārotos dārgumus. Pārvietošanās šķiet viegla - kauliņus varam pārmest tik reizes, cik vēlamies, lai uzmestu sev vēlamo ciparu, bet tā nebūt nav. Ja sanāks uzmest mūmijas simbolu, to kauliņu nāksies atdot viņai, tādā veidā samazinot pieejamo kauliņu skaitu un sarežģījot visu dzīšanos pēc dārgumiem. Spēles laukums stāv vertikāli - vienā pusē sēž mūmija, bet otrā visi pārējie. Kamēr pingvīni vienmēr redz, kur atrodas un kā pārvietojas mūmija, tā nekad neredz pingvīnu atrašanās vietu. BET. Brīdī, kad kāds gribēs pagrābt kādu no dārgumiem, viņam būs jāparāda mūmijai, kurš no dārgumiem tiek paņemts. Tad mūmija uzzina pingvīniņa precīzu atrašanās vietu un pakaļdzīšanās uzņem jaunus apgriezienus. Lai iespaidīgākais Indiana Džounsa tipa piedzīvojums var sākas!

 

2. Saboteur Forest (10+, 3-9 spēlētāji, 30-60min)

Meža dziļumos atrodas vecas, sen aizmirstas raktuves, un jūs esat nobrieduši tās atrast! Jums ir jāsavāc sava rūķu komanda un jādodas meža dzīlēs. Tikai kopā jūs varat pārvarēt šķēršļus, izvairīties no lamatām un troļļiem un, protams, atrast vērtīgus dārgumus! Bet uzmanieties no pūķa un vienmēr pieskatiet savas ekspedīcijas biedrus - tiem varētu būt kaut kas aiz ādas. Jūs strādājat kopā, izspēlējot kārti pēc kārts, lai izveidotu taku, kas ved cauri mežam. Pa ceļam troļļi bloķēs jūsu centienus un lamatas liks zaudēt kārtis no rokas. Lai pārvarētu uzietos šķēršļus, jums vajadzēs izmantot īstos darbarīkus. Spēles uzdevums ir pārvietot savus rūķus pa takām līdz tiek sasniegtas kādas no četrām raktuvēm, lai no tām varētu iznest tik ļoti kārotos dārgumus. Raunda beigās jūs varat sadalīt visus atradumus - katrs komandas biedrs var iegūt savu daļu, bet viens no rūķiem savtīgi strādā tikai savās interesēs, kamēr cits patiesībā darbojas pretinieku komandas labā! Spēlētājs, kas divu raundu laikā spēs iegūt visvairāk dārgumu, uzvarēs spēlē. Kaut kas, kas ir nepieciešams katrā klasiskās Saboteur spēles cienītāja mājā - šī spēle apvieno labākos elementus gan no Saboteur, gan Saboteur 2, gan Saboteur Duel, bet tajā pašā laikā ir ļoti atšķirīga (un nu jau pamatīgāka) galda spēle. Lieliska iespēja aizvadīt smieklīgus un nodevības pilnus vakarus ģimenes lokā.

3. Šurpu turpu (7+, 2-6 spēlētāji, 30 min)

Brain Games jaunākā spēle, kas tapusi kopā ar divām skolniecēm, Latvijas Kultūras akadēmijas konkursa ietvaros. Kopā ar ģimeni tev ir iespēja, apceļot Latviju neizejot no mājas. Katram no jums būs jāapmeklē četri dažādi objekti, katrs savā novadā. Taču ar to vien nepietiks, lai uzvarētu. Spēli uzvar spēlētājs, kurš pirmais izpilda, spēlēs sākumā izlozēto, beigu uzdevumu. Taču, katra objekta apmeklējums ietekmē spēles turpmāko darbību, kas var būt gan par labu, gan par sliktu tev pašam. Spēlē ir arī dažādas notikumu kārtis, kas var palīdzēt tev apturēt pretiniekus vai arī pašam izrauties vadībā.

4. Stone Age (10+, 2-4 spēlētāji, 60-90min)

Kārtīgākiem stratēģiskajiem vakariem ģimenes lokā noderēs Stone Age. Spēle, kas noteikti patiks Catan cienītājiem. Atgriezies akmens laikmetā un centies izveidot visietekmīgāko cilti. Lai to izdarītu, būs kārtīgi jāizdomā, pēc kuriem resursiem sūtīt savas cilts darbiniekus. Varbūt tomēr tos sūtīt uz medībām? Ēdiens šajā ērā ir ļoti svarīgs un katrs darbinieks gribēs savu vēdera tiesu. Vai varbūt likt kādam doties darināt darba rīkus, kas pēc tam palīdzēs sarūpēt arvien vairāk resursu. Ja uzlabosim prasmes lauksaimniecībā, ēdiena sarūpēšanas slogs tiks krietni atvieglots. Bet iespēju ir tik daudz, taču sākumā ciltī ir tikai pieci darbinieki, ka varbūt iesākumā divi no tiem ir jāsūta uz bērnu būdiņu, lai rastos vēl viens darbinieks. Taču tā ir vēl viena mute, ko pabarot. Tāpat arī ir iespēja būvēt jaunas būdas par iegūtajiem resursiem, kas ienesīs tik ļoti vērtīgos uzvaras punktus. Resursus var izmantot arī, lai iegūtu relikvijas un algotu jaunus cilts biedrus, kas spēles beigās ļaus iegūt lielu uzvaras punktu skaitu. Iespēju ir daudz, bet par uzvarētāju tiks atzīta tikai cilts, kam spēles laikā ir bijusi vislabākā stratēģija. Spēle, kas liks galvai kūpēt no daudzajām iespējām un sarūpēs neaizmirstamus brīžus skatoties, kā niecīgas ciltis izaug varenas.

5. Ticket to Ride: Europe (8+, 2-5 spēlētāji, 30-60min)

Veido savus dzelzceļa tīklus visā Eiropā, savienojot lielākās kontinenta pilsētas. Centies sakrāt nepieciešamās krāsas vagonu kartītes, lai uzbūvētu dzelzceļa līniju uz lielās kartes. Un pasteidzies, lai kāds cits nepaspēj to izdarīt pirms tevis! Fantastiska spēle, kas ir izpelnījusies milzu atzinību visā pasaulē un jau ienesusi prieka pilnus spēļu vakarus miljonos mājokļu. Ļauj tavam būt nākamajam! Katrs spēlētājs spēles sākumā saņems biļešu kartītes, uz kurām attēlotas divas pilsētas, kas spēles laikā būs jāsavieno. Ja tas izdosies, nopelnīsim norādīto punktu skaitu, bet, ja nē, šie punkti tiks atņemti spēles beigās. Tāpēc ir jābūt uzmanīgam - varbūt labāk kādu no biļetēm nomest jau spēles sākumā. Starp katrām divām pilsētām uz spēles laukuma ir dažādu krāsu ceļi, kuras sakrājot mēs varēsim uz tām uzlikt savus vagonus, tādā veidā iegūstot punktus. Gājiena laikā ir iespēja izvēlēties starp četrām darbībām, bet izmantot tikai vienu - paņemt jaunas vilcienu kartītes, uzbūvēt dzelzceļa līniju, izveidot staciju vai paņemt jaunas biļetes (gadījumā, ja gribam būt pavisam lieli avantūristi un censties piepelnīties ar punktiem). Tam visam papildus vēl ir lokomotīvju kartītes, kas kalpo kā jebkura krāsa. Ļoti ātri gājieni un neatkožama stratēģija - vai labāk būs savus vilcieniņus izlikt spēles laukumā tiklīdz ir sakrātas vajadzīgās kartītes vai sakrāt vairākus un tad likt uz kartes vienu pēc otra. Tas viss vienā kastē - Ticket to Ride!

Iepriekšējais raksts Dāvanu ceļvedis — spēles diviem spēlētājiem

Atstāt komentāru

Komentāri parādīsies pēc tam, kad tiks apstiprināti

* Obligātie lauki

0