Izlaist līdz saturam
Kas veikalam plauktiņā? Spēles bērniem!

Kas veikalam plauktiņā? Spēles bērniem!

Ko izvēlēties, kad ir jāpērk dāvanas bērniem? Katram bērnam ir savas intereses un savas spējas, tāpēc pareizo dāvanu nereti izvēlēties var būt izaicinošs uzdevums. Lai to atvieglotu, šeit ir pieci mūsu ieteikumi, lai dāvana bērnam sagādātu pēc iespējas lielāku prieku.

1. ICECOOL

2017. gada labākā galda spēle bērniem būs lieliska dāvana arī 2018. gadā. Tā ir aizraujoša galda spēle ģimenei, ballītēm un viesībām. Pirmā „knipju“ spēle pasaulē, kurā figūriņas var gan līkumot, gan lēkt, kā arī unikālais dizains „kaste kastē“ sniedz iespēju no šķietami vienas kastes izveidot pamatīgu spēles laukumu. Spēlētāji iejūtas ķērāju un palaidņu lomās, lai viens otru ķertu, vāktu zivis, lēktu pār sienām un iegūtu visvairāk punktu. Katrā raundā viens no spēlētājiem kļūst par dežurantu (ķērāju), un viņa mērķis ir noķert pārējos pingvīnus (palaidņus), kuri skraida apkārt un cenšas savākt zivis, kas karājas uz durvīm. Spēlētāji punktus var iegūt, gan citus noķerot, gan savācot zivis. Raunds beidzas, kad ķērājs ir noķēris visus palaidņus vai kāds no palaidņiem ir savācis visas trīs savas krāsas zivis. Spēle beidzas, kad katrs no spēlētājiem vienu reizi ir iejuties ķērāja lomā, un par uzvarētāju kļūst spēlētājs, kuram ir visvairāk punktu. Spēle patīk gan bērniem, gan pieaugušajiem, līdz ar to tā ir gan lieliska ģimenes, gan sacensību spēle.

2. Pyramid of Pengqueen

Slavenie ICECOOL pingvīni skolas brīvlaikā ir devušies ekskursijā un nokļuvuši pingvīnu karalienes kapenēs. Skolēni vēlas savākt visus sev nepieciešamos dārgumus, bet viens spēlētājs būs mūmija, kuras mērķis ir noķert miera traucētājus. Pateicoties spēles inovatīvajam dizainam, skolēni vienmēr redz, kur atrodas mūmija, bet mūmija nekad nezina skolēnu atrašanās vietu. Taču, kad kāds no piedzīvojumu meklētājiem ir gatavs paņemt jebkuru dārgumu, tas ir jāparāda mūmijai, tātad tai uzreiz ir skaidrs, kur precīzi atrodas skolēns. Pavisam jautra un vienkārša ģimenes spēle, kurā nepārtraukti notiek medības - mūmija cītīgi cenšas izsekot skolēnu kustībām un pasargāt dārgumus, kamēr pingvīni cenšas būt gana izveicīgi, lai nenonāktu briesmoņa ķetnās. Dārgumu meklētāju uzdevums jau tā nav vienkāršs, bet mūmija var arī nolaupīt viņiem metamos kauliņus, kas ierobežos kustības. Ar piramīdu aizraujoši ģimenes vakari ir garantēti!

3. Yoo-Hoo!

Skaista un viegla spēle ar saliekamu zilonīti pašiem jaunākajiem spēlētājiem. Būsim rūķi un priecīgi spēlēsimies dārzā, slidinoties lejup pa ziloņa snuķi un savācot atstātās rotaļlietas. Par uzvarētāju kļūst tas rūķis, kurš ir bijis visveiksmīgākais un ir savācis visvairāk rotaļlietu. Šī spēle iemāca bērniem skaitīt, trenē spēju pieņemt taktiskus lēmumus, palīdz izprast situācijas, kurās ir jāsaskaras ar šķēršļiem, kā arī motivē sasniegt savu mērķi. Metot metamo kauliņu, spēlētāji pakāpjas pa slidkalniņa pakāpieniem, līdz nokļūst augšā un tad nošļūc pēc rotaļlietām, pirms to izdara pārējie. Kad rotaļlietas smilšu kastē ir beigušās, katrs saskaita, cik viņam spēles laikā ir izdevies savākt, un rūķis ar visvairāk rotaļlietām uzvar.

4. Bērnu prāta mežģi

Kā lieliska dāvana var būt arī prāta mežģi dažāda vecuma bērniem. Tangram Kids kārbiņā atradīsiet 7 koka figūras un 50 siluetus, kuri būs jāsaliek, izmantojot visas figūras. Bērni noteikti varēs palauzīt galvu, cenšoties iegrozīt klucīšus pareizajās vietās. Rubika kubs ir jau sen par klasiku kļuvis prāta mežģis, bet jaunākiem bērniem piemērota varētu būt kuba 2x2 versija, kas ir vieglāka par klasisko, bet tajā pašā laikā arī ar krietnu izaicinājuma devu. Dažādas puzles veicinās vizuālo uztveri - to gabaliņu izmērs ir pielāgots tā, lai katra vecuma bērni, pat paši mazākie, varētu salikt attēlu bez grūtībām. Puzles ir ļoti labs prāta un vizuālās uztveres treniņš - it īpaši, ja tā ir kāda no izglītojošajām puzlēm, kas māca bērniem, piemēram, skaitīšanu, krāsas, figūras utt.

5. Konstruktori

Tehniskajiem prātiem kā lieliska dāvana kalpos magnētiskie konstruktori "SmartMax" jaunākiem un "GeoSmart" vecākiem bērniem. Tie liks bērnu iztēlei un telpiskajai domāšanai strādāt, lai izveidotu dažādas figūras vai pat kosmosa staciju. Komplektus var apvienot un sajaukt kopā, lai varētu izveidot patiešām iespaidīgas konstrukcijas. Un tas viss savienojas ar magnētu palīdzību! Nav nepieciešami nekādi papildu rīki - visas detaļas pavisam viegli salips kopā pašas. Izcils piemērs, kā no mazākām ģeometriskām figūrām var izveidot kaut ko lielu un iespaidīgu - pat cauruļu sistēmu, lai redzētu, vai bumbiņai izdosies aizripot līdz beigām.

Iepriekšējais raksts Dāvanu ceļvedis — spēles diviem spēlētājiem

Atstāt komentāru

Komentāri parādīsies pēc tam, kad tiks apstiprināti

* Obligātie lauki

0