Izlaist līdz saturam
Jelgavas galda spēļu TOP 10

Jelgavas galda spēļu TOP 10

Jau otro gadu Jelgavas Galda spēļu klubā balsojam par savām mīļākajām galda spēlēm. Par spēlēm balsoja kluba biedri, kas ir arī lieli spēļu entuziasti. Katram aptaujas dalībniekam bija iespēja balsot par savām mīļākajām 20 spēlēm un atkarībā no ieņemtās vietas, spēle dabūja attiecīgi daudz punktu(1-20), kā arī katra spēle dabūja 5 papildus punktus par katru atkārtošanos. Kopā tika nobalsots par 110 dažādām spēlēm.

Lūk šeit ir TOP 10 labākās spēles.

10.vieta – Istanbul

Pērn 25.vietā
Kāpums par 15 vietām

Dinamiska, raita spēle, kur katrs spēlētājs kontrolē savus turku tirgotājus, ar kuru palīdzību tiek aktivizētas atsevišķas kartona lokācijas. Spēlētājiem jābūt ļoti efektīviem un jāsaskata labākos ceļus, pa kuriem pārvietoties, taču bieži priekšā jau ir pretinieku tirgotājs, kas patstāvīgi piespiež mainīt plānus un pielāgoties situācijai.

9.vieta – Ticket to Ride

Pērn 18.vietā
Kāpums par 9 vietām

Visu tik ļoti iemīļotā mūsdienu klasika, kur spēlētāji krāj kārtis, būvē savus dzelzceļa maršrutus un ik pa laikam kāds saķer galvu, jo redz, ka viņa noskatītajā maršrutā tiek ielikti citas krāsas vilcieniņi. Spēle, kas aizrauj gan mazus, gan vecus, gan lielus spēļu entuziastus.

8.vieta – Isle of Skye: From Chieftain to King

Pērn 16.vietā
Kāpums par 8 vietām

Spēle iesaukta arī par “Geimeru karkasoni”, kas pavisam nav līdzīga nosauktajai spēlei. Isle of Skye ir ļoti interesanta izsoļu spēle, kur katrs spēlētājs nosaka cenu lauciņiem un pēc tam pārējiem ir iespēja iegādāties šos lauciņus, lai būvētu skaistas skotu provinces. Katrā spēlē tiek skaitītas citas lietas, tāpēc spēle, no spēles ir ļoti atšķirīgas, taču vienmēr stratēģiskas.

7.vieta – Rising sun

Jaunums topā

Milzīgais Kickstarter grāvējs par japāņu klaniem, briesmoņiem un dievībām. Spēlētāji savā starpā cenšas politiski vienoties, bet ja tas neizdodas, tad cīnīties par kontroli feodālajā Japānā. Spēles mehānikas ir ļoti atšķirīgas no ierastajām, tās veicina intrigas un negaidītus, bet gana taktiskus pavērsienus. Tāpat spēle ir neaprakstāmi krāšņa, ar burvīgām figūriņām un labu, funkcionālu grafiku.

6.vieta – Seasons

Pērn 3.vieta
Kritums par 3 vietām.

Darbība notiek pasaku mežā, kur paredzēts burvju čempionāts, kura laikā tiks noskaidrots, kurš būs veiksmīgākais burvis. Spēle ir krāšņi ilustrēta, koša un krāsaina. Lai uzvarētu, spēlētājiem ir jāsaskata labākās kombinācijas, jāveido labākās sinerģijas starp 9 izvēlētajām kārtīm un jāizmanto katrs iedotais resurss.

5.vieta – Azul

Jaunums topā

Ļoti skaistā, abstraktā spēle, kas šogad kļuva par pasaules hitu ir mīlēta arī Jelgavā. Spēles laikā spēlētāji būvē portugāļu flīžu mozaīkas, taču lai tās uzbūvētu ir jāpieņem daudz sarežģītu lēmumu, ir jāizvēlas tādas flīzes, kas tev vajadzīgas, bet patstāvīgi jāmet acis arī uz pretiniekiem un jācenšas “nocelt” kas no viņiem vajadzīgā.

4.vieta – Dice Forge

Pērn 23. vietā
Kāpums par 19 vietām

Viena no pirmajām spēlēm, kur tiek mērķtiecīgi mainītas metamā kauliņa skaldnes. Spēles laikā katrā gājienā iesaistās katrs spēlētājs, metot abus metamos kauliņus un viens no spēlētājiem var uzlabot savus kauliņus, lai nākotnē sasniegtu vēl labākus rezultātus. Unikālais koncepts un spēles dinamiskā daba nodrošina tās popularitāti spēļu klubiņā.

3.vieta – Cosmic Encounters

Pērn 5.vietā
Kāpums par 2 vietām

Katrs spēlētājs pārvalda vienu ekstravagantu citplanētiešu rasi, kurai ir kāda īpaša spēja. Gājienā vienam no spēlētājiem ir iespēja uzbrukt kādam citam, taču īstā spēle sākas tai brīdī, kad spēlētāji mēģina sarunāt sev sabiedrotos. Spēlē konstanti mainās alianses, kāds tiek nodots, taču uzvar tas vai tie spēlētāji, kas prot veikt vislabākos diplomātiskos manevrus.

2.vieta – Viticulture: Esential edition

Pērn 7.vieta
Kāpums par 5 vietām

Spēlētāji pārvalda vīna industriju Toskānā, audzē vīnogas, ražo vīnu un veido savu mazo ģimenes biznesu. Spēles pamatā ir strādnieku izvietošanas mehānika, lai uzvarētu ir jādomā tālredzīgi un jārēķina līdzi sava gājienu ekonomija.

1.vieta - Scythe

Skaistajā alternatīvajā 20. gs. sākuma kartē notiek episka cīņa par zemi un ietekmi, spēlētāji pārvalda ļoti ierobežotus resursus un mēģina pamazām izplesties gan teritoriāli, gan ekonomiski. Spēlē ko darīt ir visiem, gan tiem, kas vēlas būvēt savu ekonomisko impēriju, gan tiem, kam patīk doties piedzīvojumos, gan tiem, kuriem ir tieksme uzprasīties uz nepatikšanām un doties cīņā.

Autors: Kristaps Auzāns

Bildes: Board game geek

Iepriekšējais raksts Dāvanu ceļvedis — spēles diviem spēlētājiem

Atstāt komentāru

Komentāri parādīsies pēc tam, kad tiks apstiprināti

* Obligātie lauki

0