Izlaist līdz saturam
Brain Games iesaka - Codenames

Brain Games iesaka - Codenames

Codenames ir forša ballīšu spēle! Nepieciešami vismaz 4 spēlētāji, jo jāsadalās 2 komandās. Visiem ir redzami izlikti 25 vārdi un katrai komandai ir kapteinis, kurš zin, kuri no redzamajiem vārdiem ir jāatmin viņa komandai, kuri pretinieka komandai. Kapteinis savā gājienā komandai saka 1 vārdu un skaitli, uz cik no redzamajiem vārdiem viņš centies norādīt. Uzvar komanda, kura uzmin visus savus vārdus pēc iespējas mazāk gājienos. 

Codenames ir lieliska spēle, jo noteikumi nav sarežģīti, un visi, kas sāk spēlēt uzreiz saprot spēles domu. Lai gan noteikumi ir vienkārši, kapteinim ir krietni jāpadomā, kādus pavedienus dot, un komandai jālauza galva, lai pēc iespējas precīzāk saprastu doto mājienu. 
Ir interesanti censties saprast komandas biedru asociācijas, iepazīt viņu iztēli! Pati spēlējot, bieži esmu pārsteigta par draugu kreativitāti un izdomu, bet dažreiz gadās, ka šķietami lieliska komanda nespēj saprasties un visi pavedieni aizved uz pavisam citu pusi! 
Jautri ir censties maisīt pretinieku komandai gaisu, dodot absurdus padomus un meklēt smieklīgas asociācijas starp doto pavedienu un vārdiem uz laukuma! Bet protams, ka sakot pavedienu ''zeķe'', pretinieku kapteinis domāja vārdu ''nāriņa'', jo viņām taču arī salst pēdas!
Vairāk par spēli var izlasīt šeit.

Taču mums tev ir neliels uzdevums. Ar kādu vārdu tu aprakstītu šos sešus vārdus? Raksti atbildi komentāros.
Iepriekšējais raksts Dāvanu ceļvedis — spēles diviem spēlētājiem

Komentāri

Raimonds - 22 novembris, 2018

Bilde gan tāda miglaina un augšējo vārdu grūti saskatīt.

Es laikam teiktu – “Literatūra 6”

Atstāt komentāru

Komentāri parādīsies pēc tam, kad tiks apstiprināti

* Obligātie lauki

0