Izlaist līdz saturam

Brain Games Denisa TOP 5

Apskatot Brain Games TOP 5 spēles, man, Denisam, ir vēlme aprakstīt manas sajūtas par šīm spēlēm. Tā es varētu sniegt savu viedokli, kāpēc tieši šīs spēles ir nonākušas starp spēļu entuziastu, lielu un mazu, sirdīm tuvākajām spēlēm. Vairāk tieši par spēles tematiku un noteikumiem iespējams apskatīties mūsu iepriekšējos rakstos par jaunumiem, kā arī spēļu apskatos.

ICECOOL + ICECOOL2

Kad vēl mācījos pamatskolas mazākajās klasēs, tētis man un māsai iemācīja spēli, ko dēvē par „Knipjiem“. Tā bija pavisam vienkārša, bet aizraujoša spēle, kuru varēju spēlēt pret ikvienu. Viss, kas bija vajadzīgs, ir dambretes komplekts. Kauliņus izvietojām pretējās laukuma pusēs un viens otram mēģinājām, sitot ar knipjiem savus spēles kauliņus, izsist pretinieka kauliņus ārpus laukuma, cenšoties neizsist arī savus. Spēlē bija nepieciešama precizitāte un, protams, veiksme. Dažas no bērnības spilgtākajām atmiņām man ir saistītas ar triumfu vai sakāvi šajā spēlē — tā tiešām mani aizrāva.

Iemesls, kāpēc dalos ar šo emociju pilno tekstu, ir tāds, ka, manuprāt, ICECOOL šādas emocijas rada ģimenēs varbūt pat šajā brīdī, kamēr jūs lasāt šo rakstu. Šī latviešu veidotā spēle ir nonākusi uz spēļu galdiem visapkārt pasaulē. Vienkārša elegance, precizitāte, veiksme un neveiksme — tas viss ir šajā spēlē, kuru var iemācīties ikviens.

Par spēli ICECOOL2 es piekritīšu Toma Vasela paziņojumam „Pēc abu spēļu salikšanas kopā, es atsevišķi šīs spēles vairs nevēlos spēlēt!“[1] Iespēja piedzīvot to pašu jautrību vien lielākā spēlētāju daudzumā vai komandās, kā arī dažādos spēles veidos, piemēram, sacensībās, ir tiešām jauks pielikums.

The Mind

Lai gan spēle „The Mind“ ir pavisam kas jauns, šī spēle ir paspējusi apmēram mēneša laikā nonākt Brain Games TOP 5. Mans viedoklis par to, kā šai spēlei tas izdevās būtu sekojošs. Spēles kārtis ir elegantas gan krāsu, gan ilustrāciju ziņā. Šis minimālistiskais dizains, manuprāt, ir acīm ļoti patīkams. Tas, protams, nav vienīgais iemesls, jo mani ļoti uzrunāja arī šīs spēles kooperācijas elements, kur sarunāties citam ar citu un sniegt jebkādu informāciju par savām kārtīm ir aizliegts.

Šī spēle manos spēļu plauktos nenoturējās ilgi. Uz jautājumu „Kāpēc tā?“ es atbildu sekojoši — „Man šo spēli atņēma draudzene, lai iepazīstinātu savus studiju biedrus Anglijā ar šo burvīgo spēli.“

Stone Age

Pirms pāris gadiem pirmo reizi spēlēju spēli „Stone Age“, kas mani iepazīstināja ar vienu no šobrīd man patīkamākajiem galda spēļu žanriem — darbinieku izvietošana. Tagad jau spēlētas dažādas šī žanra spēles, viena pat parādījusies sapnī pēc spēlēšanas, bet tieši „Stone Age“ mani iepazīstināja ar šāda veida spēlēm.

Es uzskatu, ka šī spēle ir tik ļoti iecienīta aizraujošās sāncensības dēļ. Kaut gan spēlētāji cits citam neuzbrūk ar armiju vai nelaupa resursus no krātuvēm, cīņa starp spēlētāju kontrolētajām ciltīm ir par dažādo resursu ieguves vietām, kurās strādnieku skaits ir limitēts. Spēlētāji savā starpā sacenšas par mājām un attīstības kārtīm, ko iegūt ar resursiem, lai pelnītu punktus savai ciltij.

Pyramid of Pengqueen

Spēle Pyramid of Pengqueen man arī liek domāt par jautrību bernībā. Šoreiz tās ir atmiņas par spēlēm mājas sētā — ķēriņi un paslēpes. Liela daļa jauku atmiņu no bērnības ir šāda veida — sētā draugu lokā, spēlējot spēles.

Es uzskatu, ka šajā spēlē ir manāma līdzība, jo mūmijas uzdevums ir vispirms saprast, kur īsti ir paslēpušies pingvīni, un tālāk jau sākas to ķeršana. Spēle varētu šķist interesanta arī tāpēc, ka pingvīniem tomēr ir arī savs uzdevums — atrast pazaudētos dārgumus mūmijas piramīdā. Izpildīt šo uzdevumu, lai iegūtu punktus, un tajā pašā laikā izvairīties no mūmijas nagiem ir aizraujošs izaicinājums.

Saboteur

Man ļoti patīk slepeno lomu spēles! Es uzskatu, ka tas ir viens no maniem iecienītākajiem veidiem, kā lielākai kompānijai pavadīt laiku jautri pie galda. Zinot, ka nonākšu šādās situācijās man bieži vien ir līdzi spēles Spyfall vai Resistance. Tā kā šādas situācijas ir grūti paredzēt, manā somā bieži vien var atrast Saboteur kāršu spēli, jo tā aizņem pavisam maz vietas, un vienmēr ir valdījusi jautrība, šo spēli spēlējot.

Nonākot iepriekš minētajās situācijās, es parasti iesaku uzspēlēt šo spēli. Viena no man tuvākajām spēles daļām — saukt citus spēlētājus par sabotieriem! Šajā spēlē uzticēties savai ģimenei vai draugiem, lai uzvarētu spēli un tiktu pie visvairāk zelta būs problemātiski. Kāpēc? Ikviens šajā spēlē izturas aizdomīgi!

Saprast, kāpēc Saboteur ir tik ļoti populāra spēle man tiešām nav grūti. Nu jau bieži vien, ciemos būdams, redzu plauktos kādu no šīs spēles versijām, kas vien apstiprina manas domas, ka mēģināt pierādīt, ka kāds pie galda ir nodevējs, jautrības pēc, tik tiešām ir forši! 

[1] „Ice Cool 2 Review — With Tom Vasel“. 2018. Youtube. https://www.youtube.com/watch?v=Tygj5EAnTQ8.

Iepriekšējais raksts Dāvanu ceļvedis — spēles diviem spēlētājiem

Atstāt komentāru

Komentāri parādīsies pēc tam, kad tiks apstiprināti

* Obligātie lauki

0